5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjTinerii din trei sate din Dolj vor fi implicaţi într-un proiect pentru dezvoltare personală

Tinerii din trei sate din Dolj vor fi implicaţi într-un proiect pentru dezvoltare personală

Copiii si tinerii din 3 sate din judetul Dolj: Giubega, Galiciuica, Campeni vor participa la organizarea comunităţii, dezvoltându-se personal şi social. Obiectivele proiectului sunt: însuşirea unor tehnici simple de dezvoltare comunitară si personala, pentru creşterea capacitatii de a lupta împotriva discriminării, de către tineri lideri din cele 3 comunităţi din judeţul Dolj şi mobilizare şi organizare comunitară în cele 3 comunităţi pentru a începe rezolvarea unor probleme identificate în comunitate.

Rezultatele aşteptate includ dezvoltarea cetăţeniei active în cele trei comunităţi, promovarea valorilor democratice, creşterea capacităţii grupurilor vulnerabile din cele trei comune, dezvoltarea ONG-urilor de la nivel local. Principalul grup beneficiar al proiectului sunt 40 de tineri cu vârste între 13 şi 30 de ani. În plus, peste 300 de cetăţeni vor afla despre proiect şi vor primi informaţii despre organizare comunitară şi voluntariat. Informaţii despre proiect şi despre activităţile Asociaţiei Centrului pentru Dezvoltare Comunitară Durabilă puteţi afla  pe site-ul www.cdcd.ro.

Proiectul „Participarea publică antidiscriminare a tinerilor din comunităţile rurale” al Asociaţiei Centrului pentru Dezvoltare Comunitară Durabilă (Giubega, Dolj) a fost fost ales ca exemplu de buna practică de Youth Partnership – Parteneriatul între Consiliul Europei şi Comisia Europeana în domeniul tineretului, metodologia de lucru şi activităţile proiectului urmând să fie prezentate în cadrul unei Conferinţe în Malta,  în perioada 25-28 noiembrie 2014. Proiectul este implementat în parteneriat cu Asociaţia Centrul Educaţional pentru Resurse şi Training CERT şi Fundaţia Parteneri pentru Dezvoltare Locală FPDL, proiect finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014 în cadrul Fondului ONG în Romania, iar bugetul proiectului este de 27.970 euro.

Conferinţa din Malta unde proiectul va fi prezentat ca bună practică beneficiază de participarea a 130 de reprezenanţi ai actorilor implicaţi în procesul politicilor pentru tineret la nivel European, naţional şi local, evenimentul având ca scop explorarea dificultăţilor cu care se confruntă tinerii europeni şi identificarea de soluţii pentru susţinerea tinerilor cu oportunităţi reduse. Reperentanţii care vor merge în Malta sunt Adina Enache (coordonator local CERT Campeni), Viorel Bucatura (voluntar CDCD) şi Adina Calafateanu (Membru al Reţelei Europene a Cercetătorilor în Domeniul Tineretului).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS