10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDouă firme recurg la concedieri colective luna viitoare

Două firme recurg la concedieri colective luna viitoare

Societatea Eurotire din Drobeta Turnu Severin, specializată în prelucrarea cauciucului, va disponibiliza 169 de angajaţi, iar cea mai mare firmă de protecţie şi pază din Mehedinţi, Vigilent Security, va reduce numărul salariaţilor cu 106.
„Avem două notificări, două intenţii de concedieri colective din partea a doi angajatori. Este vorba despre o firmă care activează în domeniul prelucrării cauciucului, care ne-a anunţat că intenţionează să facă o concediere colectivă pentru 169 de persoane şi o firmă care activează în domeniul protecţie şi pază urmează să disponibilizeze alte 106 persoane, începând cu luna noiembrie a acestui an“, a declarat purtătorul de cuvânt al AJOFM Mehedinţi, Sorin Marinescu.
La sfârşitul lunii septembrie, rata şomajului în Mehedinţi a atins un nivel de 9,64%. În perioada următoare, reprezentanţii AJOFM estimează că numărul persoanelor care vor rămâne fără loc de muncă va creşte, majoritatea şomerilor provenind din domeniul construcţiilor, întrucât firmele de profil îşi reduc activitatea pe perioada iernii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS