10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalVâlcea: Razie la Obârşia Lotrului

Vâlcea: Razie la Obârşia Lotrului

Conducerea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Vâlcea a dispus, marţi, 12 august, un control cu efective mărite în zona de nord a judeţului Vâlcea, la Brezoi şi Obârşia Lotrului, informează Adevarul.

Verificarea a avut ca scop prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale, dar şi impunerea unui climat de siguranţă în zonă.
„În punctul Obârşia Lotrului au fost controlate societăţile comerciale care aveau ca obiect principal de activitate cazarea şi comerţul ambulant cu amănuntul. La o societate comercială au fost constatate încălcări ale legislaţiei privind cazarea turiştilor, în sensul că nu erau întocmite fişele de anunţare a sosirii – plecării pentru toate persoanele sau înscrierea acestora în cartea de imobil”, a declarat inspectorul Alina Teodorescu, purtător de cuvânt IPJ Vâlcea.

Unii dintre comercianţii din Obârşia Lotrului au încercat să tragă obloanele ori să se ascundă în momentul când poliţiştii au descins în zonă. Toţi patronii care nu au avut acte pentru bunurile comercializate pe marginea drumului au fost sancţionaţi contravenţional. În timpul raziei, poliţiştii au descoperit şi că unii dintre agenţii economici din zonă nu respectă Codul Muncii, unul dintre comercianţii care au fugit de poliţişti avea angajate „la negru” două vânzătoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS