5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjGorj: Continuă ancheta pentru fraude la evaluarea naţională

Gorj: Continuă ancheta pentru fraude la evaluarea naţională

Noi audieri au loc în această dimineaţă la Direcţia Generală Anticorupţie Gorj, în cadrul anchetei ce vizează desfăşurarea examenului de evaluare naţională din comuna Bustuchin.

După ce luni mai mulţi absolvenţi de clasa a opta au fost invitaţi la discuţii cu procurorii, marţi e rândul profesorilor care au fost în sălile de examen să răspundă la întrebări.

Anchetatorii cred că mulţi dintre elevi ar fi primit răspunsurile corecte în timpul desfăşurării probelor. Dosarul se bazează şi pe imaginile surprinse de camerele de supraveghere din săli.

Ofiţerii DGA au invitat la audieri zeci de absolvenţi. Atât copiii, cât şi părinţii lor susţin că examenul a fost cât se poate de corect.
Reprezentanţii Direcţiei Generale Anticorupţie nu au comunicat deocamdată dacă au pus sub acuzare vreun profesor. În schimb, analizează imaginile din timpul examenului.
„Au fost ridiciate 471 de DVD-uri tocmai în ideea de a află cât mai repede dacă sunt probleme în organizarea examenului de Evauare Naţională. Nu am avut nici un fel de reclamaţii”, a spus Ion Isfan inspector şcolar general.
În total, 36 de părinţi au primit citaţii. Miercuri vor fi audiaţi şi profesorii care au fost în sălile de examen.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS