5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDescinderi la proxeneţii din Craiova

Descinderi la proxeneţii din Craiova

Ofiţerii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) din Craiova şi procurorii DIICOT au făcut, ieri, 14 percheziţii la locuinţele membrilor unei grupări infracţionale, specializată în trafic de persoane şi minori, dar şi proxenetism şi fals material în înscrisuri oficiale. Dintre acestea, zece percheziţii domiciliare au fost făcute în Craiova, două în Melineşti, una în Petroşani şi una în Calafat, la locuinţele unor suspecţi de trafic de persoane şi de minori, proxenetism şi fals material în înscrisuri oficiale.
Din investigaţiile făcute de ofiţerii BCCO sub coordonarea unui procuror DIICOT s-a stabilit că suspecţii, patru bărbaţi şi două femei, cu vârste cuprinse între 20 şi 40 de ani, în cursul acestui an, au recrutat mai multe tinere şi minore cărora le-au promis locuri de muncă bine plătite. În realitate, victimele erau „cazate“ în apartamente în Craiova şi determinate să întreţină relaţii sexuale cu diferite persoane, contra unor sume de bani.
Anchetatorii au precizat că, până în prezent, au fost identificate opt victime ale traficanţilor, dintre care două sunt minore. Oamenii legii estimează că proxeneţii au obţinut de pe urma victimelor lor aproximativ 20.000 de euro.
În urma percheziţiilor domiciliare, au fost confiscate din locuinţele suspecţilor şi din apartamentele închiriate de aceştia acte auto care par a fi falsificate, dar şi diverse sume de bani. Ieri, toţi cei şase suspecţi, care sunt cercetaţi pentru comiterea infracţiunilor de trafic de persoane, trafic de minori, proxenetism şi fals material în înscrisuri oficiale, au fost duşi la sediul DIICOT din Craiova pentru a fi audiaţi, urmând ca procurorul de caz să decidă dacă va emite sau nu ordonanţe de reţinere pe numele lor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS