6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalŞi condamnat, şi cu Mercedesul confiscat

Şi condamnat, şi cu Mercedesul confiscat

Judecătoria Craiova l-a condamnat la doi ani de închisoare şi i-a confiscat Mercedesul tânărului de etnie romă care, la sfârşitul lunii februarie, a condus fără permis şi a lovit trei autoturisme în timp ce era urmărit de poliţiştii de la Rutieră.

În după-amiaza zilei de 27 februarie, agenţii Serviciului Poliţiei Rutiere care supravegheau traficul pe bulevardul 1 Mai din Craiova au observat un autoturism Mercedes înmatriculat în Marea Britanie, al cărui şofer nu a acordat prioritate de trecere pietonilor aflaţi pe marcajul pietonal din zona Fabricii de Confecţii. Poliţiştii i-au făcut semn şoferului să oprească, însă acesta a călcat acceleraţia, a trecut pe lângă filtrul rutier şi s-a îndreptat către bulevardul Nicolae Romanescu. Poliţiştii au plecat în urmărirea Mercedesului cu sirena şi girofarul pornite, iar la intersecţia cu strada Târgului, şoferul Mercedesului a întors şi a pornit în sens invers pe bulevardul Nicolae Romanescu. Când a ajuns la intersecţia cu bulevardul 1 Mai, şoferul urmărit a trecut printre cele două şiruri de maşini oprite la semafor şi a lovit şi avariat trei autoturisme. Mercedesul şi-a continuat cursa şi a trecut prin sensul giratoriu din faţa Parcului „Nicolae Romanescu“, după care a intrat pe strada Unirii, iar înainte de intersecţia cu bulevardul Gheorghe Chiţu a fost blocat în trafic de poliţişti. Şoferul şi pasagerul său au sărit din maşină şi au încercat să fugă, însă au fost prinşi după câţiva metri de agenţi, care i-au şi încătuşat. Ulterior, cei doi au fost duşi la sediul IPJ Dolj, iar cel care a condus „englezoaica“ a fost identificat ca fiind Mădălin Scarlat, de 18 ani, din Craiova, iar pasagerul din maşina sa era Mugurel Mihai, tot de 18 ani, şi tot din Craiova.
După ce l-au luat la întrebări pe şoferul fugar, oamenii legii au aflat motivul pentru care acesta nu a vrut să oprească şi a încercat să fugă de poliţişti. Scarlat nu avea permis de conducere. La audieri, tânărul a declarat în faţa poliţiştilor că nu a oprit pentru că i-a fost frică, iar Mihai a susţinut că i-a zis amicului său să oprească, însă acesta a refuzat. Şoferul a fost arestat preventiv, după care a fost trimis în judecată, iar o lună mai târziu a şi fost condamnat. Inculpatul şi-a recunoscut faptele pentru care a fost trimis în judecată pentru a avea parte de o pedeapsă mai mică şi a fost condamnat la doi ani de puşcărie pentru conducere fără permis şi părăsirea locului accidentului. În plus, judecătorii au dispus confiscarea „englezoaicei“ lui Scarlat, Mercedesul cu numărul V830-XEE. Inculpatul a făcut recurs împotriva sentinţei, dosarul fiind în prezent pe rolul Curţii de Apel Craiova. Joi, 30 mai, instanţa i-a prelungit inculpatului mandatul de arestare preventivă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS