10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalEtnobotanişti trimişi în judecată

Etnobotanişti trimişi în judecată

Procurorii doljeni au dispus trimiterea în judecată a unui grup de nouă tineri, printre care şi Cosmin Pîrvu, acuzaţi că au distribuit etnobotanice în valoare de sute de mii de euro în Craiova

Craiovenii Andrei Dincă, Dragoş Dorobanţu, zis Pif, Radu Mîrşan, zis Duki, Cristian Dumitru, poreclit Dinamo, Ştefăniţă Marta, zis Oaie, Mădălin Curteanu, zis Hazard, Cosmin Pîrvu, poreclit Coco, Ionuţ Cioroianu şi Adrian Caitanovici, zis Mîţu, au fost reţinuţi pe 3 iulie, după o acţiune de amploare a ofiţerilor antidrog ai BCCO Craiova şi a procurorilor DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova. În după-amiaza aceleiaşi zile, oamenii legii au prins în flagrant cinci dintre membrii grupului, care tocmai ridicaseră un colet ce conţinea 700 de grame de substanţe etnobotanice pe care le primiseră de la Bucureşti. După prinderea în flagrant, anchetatorii au făcut percheziţii atât la locuinţele celor cinci, cât şi în alte cinci locaţii, fiind găsite şi ridicate în jur de 1.200 de grame de substanţe etnobotanice şi peste 250 de ţigarete conţinând substanţe cu efecte psihoactive. Procurorii DIICOT au stabilit că, în ultimii doi ani, membrii grupului au vândut substanţe etnobotanice în Craiova în valoare de sute de mii de euro, cercetările în acest dosar fiind începute în urma sesizărilor făcute de medicii Spitalului de Urgenţă Craiova, unde au ajuns mai mulţi consumatori de etnobotanice.
Ulterior, Tribunalul Dolj a emis pe numele celor nouă tineri mandate de arestare preventivă pentru constituirea unui grup infracţional organizat şi efectuarea de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive în variantă agravantă, şapte dintre ei fiind eliberaţi din arest pe 25 octombrie. Pe 16 noiembrie, procurorii au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor, dosarul fiind înregistrat pe rolul Judecătoriei Craiova. Trei zile mai târziu, instanţa a dispus menţinerea arestului preventiv în cazul lui Pîrvu şi Curteanu, însă miercuri, 21 noiembrie, cei doi au fost eliberaţi din arest printr-o hotărâre a judecătorilor de la Tribunalul Dolj, unde s-a judecat recursul formulat de aceştia, toţi inculpaţii urmând să fie judecaţi în stare de libertate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS