5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCondamnare pentru poştaşul cultivator de canabis

Condamnare pentru poştaşul cultivator de canabis

Judecătorii Curţii de Apel Craiova l-au condamnat la patru ani de închisoare pe fostul poştaş din comuna doljeană Unirea, judecat alături de un verişor al său şi alt tânăr pentru trafic de droguri

Procurorii DIICOT-Serviciul Teritorial Craiova au dispus, la sfârşitul lunii decembrie 2011, trimiterea în judecată pentru comiterea infracţiunii de trafic de droguri a poştaşului din comuna doljeană Unirea. În acelaşi dosar, mama poştaşului, diriginta Oficiului Poştal Unirea, a fost scoasă de sub urmărire penală, însă verişorul poştaşului a fost condamnat pentru trafic internaţional de droguri şi trafic de droguri.
Cristi Budică, de 32 de ani, poştaşul din comuna Unirea, şi verişorul său, Adrian Ruican, de 25 de ani, au fost prinşi în flagrant de ofiţerii BCCO Craiova pe 9 noiembrie 2011, în Parcul Tineretului din Craiova, în timp ce încercau să vândă 30 de grame de canabis cu 2.000 de lei.
Imediat după flagrant, oamenii legii s-au dus în comuna Unirea şi au făcut o percheziţie la domiciliul poştaşului Cristi Budică şi al mamei acestuia, Elena Budică, diriginta Oficiului Poştal Unirea, unde au fost găsite peste două kilograme şi jumătate de canabis. În urma cercetărilor făcute în acest caz, anchetatorii au stabilit că Budică vindea atât droguri cultivate în curtea locuinţei mamei sale, cât şi „marfă“ adusă din Spania de verişorul său, Adrian Ruican.
De asemenea, anchetatorii au identificat un alt tânăr, pe Marian Radu, zis Friki, care vindea în Craiova drogurile cultivate de Budică. Şi Friki a fost prins în flagrant, în timp ce încerca să vândă 1,25 grame de canabis unui poliţist sub acoperire.

Judecaţi şi condamnaţi de două instanţe

Procurorii DIICOT i-au trimis în judecată pe cei trei tineri şi au dispus scoaterea de sub urmărire penală a Elenei Budică, pentru că nu s-a putut stabili că a fost implicată în „afacerea“ fiului ei.
Pe 12 martie, Tribunalul Dolj l-a condamnat pe Budică la patru ani de închisoare pentru infracţiunea de trafic de droguri de risc, iar pe Ruican, la trei ani. La rândul său, Marian Radu a fost condamnat la un an de închisoare cu executare.
Atât inculpaţii, cât şi procurorii au făcut recurs, iar joi Curtea de Apel Craiova s-a pronunţat. Budică a rămas cu cei patru ani de puşcărie, însă lui Ruican i-a fost mărită pedeapsa de la trei la patru ani. În schimb, judecătorii au dispus suspendarea executării pedepsei date de Tribunalul Dolj lui Radu. O hotărâre definitivă în acest dosar o poate da Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde se va judeca recursul ce poate fi formulat de inculpaţi în timp de zece zile de la pronunţarea sentinţei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS