5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Odă lui Solomon

Întreaga conducere a UNPR a venit sâmbătă la Craiova pentru a lua parte la lansarea candidaturii lui Antonie Solomon pentru un nou mandat de primar

Mare festivitate sâmbătă, la filarmonica din Craiova, unde actualul primar al municipiului şi-a lansat cu fast candidatura pentru un nou mandat. Fiind vorba de un vicepreşedinte al UNPR, tot staff-ul acestui partid, în frunte cu cei trei preşedinţi, s-a deplasat în Bănie pentru a-l lăuda şi a-şi arăta încrederea în Antonie Solomon.

„Un primar de şapte stele”

Fix 13 uneperişti au luat loc pe tot atâtea scaune, pe scena filarmonicii, în uralele sutelor de craioveni care s-au înghesuit să ia parte la acest eveniment. Cei care nu au încăput în sală, au putut urmări de afară, pe monitoare special amplasate, discursurile celor de pe scenă. În mijlocul rândului de 13 scaune a luat loc Solomon. În dreapta lui s-au aşezat, printre alţii, Cristian Diaconescu, Anghel Iordănescu, Gheorghe Bică şi Teodor Sas, iar în stânga s-au aflat Gabriel Oprea, Marian Sârbu, Gigi Neţoiu şi Lavinia Şandru.
Primul vorbitor a fost ministrul apărării naţionale şi preşedinte al UNPR, Gabriel Oprea. „Obiectivul nostru este să obţinem 10% la alegeri şi să continuăm guvernarea. Aici, la Craiova, brandul nostru este echipa Antonie Solomon – Gheorghe Bică, Gigi Neţoiu. Iar Solomon este comandatul garnizoanei Craiova, cu care vom câştiga alegerile şi în oraş, şi în judeţ“, a spus Oprea.
I-a urmat un alt preşedinte al UNPR – ministrul de externe Cristian Diaconescu. Acesta a spus despre actualul primar că „este trup şi suflet dedicat comunităţii pentru care lucrează“ şi că „ţara are nevoie de oameni puternici ca domnul Solomon“. La rândul său, deputatul Marian Sârbu, cel de-al treilea preşedinte al UNPR, a spus că „Solomon s-a ambiţionat şi a avut curajul să rămână om, indiferent cât s-a sălbăticit lumea în jurul lui“.
A venit apoi rândul vicepreşedinţilor UNPR să-l laude pe primarul Craiovei. Lavinia Şandru, spre exemplu, a spus că Solomon „a sfinţit locul în acest oraş“ şi i-a rugat pe craioveni să nu-i dea votul doar primarului în funcţie, ci şi celor pe care UNPR îi propune pentru consiliile locale şi consiliul judeţean.
Anghel Iordănescu a adus vorba despre echipa de suflet a oltenilor, Universitatea Craiova: „Aveaţi o echipă de fotbal de cinci stele, vă mândreaţi cu ea. Astăzi vă mândriţi cu Antonie Solomon, care e un primar de şapte stele“.

„Primarul primarilor“

Printre vorbitori s-a aflat şi Dan Păloiu, preşedintele ecologiştilor doljeni, care a anunţat că „eu şi cu echipa mea vă vom da votul, domnule primar“.
De departe cel mai laudativ discurs a fost însă cel susţinut de fostul şef al poliţiştilor doljeni, vicepreşedintele UNPR Gheorghe Bică.
„Întotdeauna când vorbeşte de Craiova, domnul Solomon are lacrimi în ochi. Dacă priviţi Craiova, veţi observa o curăţenie exemplară, iar asta se datorează lui Antonie Solomon şi administraţiei sale“, a spus Bică, apoi a „aruncat bomba“, referindu-se la cel mai sensibil subiect al craiovenilor – echipa de fotbal: „Sunt convins că, în următorul mandat, Antonie Solomon se va ocupa de renaşterea acestui mit al oraşului – Universitatea Craiova“.
Şi pentru că Solomon e un mare iubitor al muzicii populare, folclorul nu putea lipsi de la festivitatea lansării candidaturii sale pentru un nou mandat. Aşa se face că trei solişti de muzică populară au urcat pe scenă pentru a-i dedica melodii special compuse pentru el. Primul a fost Constantin Enceanu, directorul Ansamblului Folcloric „Maria Tănase“, urmat de Mariana Ionescu Căpitănescu (care i-a cântat lui Solomon melodia „Primarul primarilor“) şi de Petrică Mâţu Stoian (cu melodia: „De când a luat primăria, a-nflorit toată Bănia“).

„Oglindă, oglinjoară“

Preluând microfonul, Solomon le-a spus, printre altele, susţinătorilor: „Nu v-am dezamăgit până acum, iar investiţiile făcute de mine – chiar megalomanice, cum le spun unii – îi bucură pe craioveni. Mă mândresc că sunt contemporan cu adversarii mei politici. Nu ei sunt principalii mei adversari, ci lipsa de locuințe, lipsa locurilor de muncă. Eu vă spun doar atât: voi continua reluarea spectacolului vieții la Craiova“.
Deşi a repetat că nu vrea să-şi atace adversarii din lupta pentru primărie, Solomon nu a ratat ocazia de a o „altoi“ în pilde pe principala sa contracandidată, pesedista Olguţa Vasilescu. Aşa că edilul a spus susţinătorilor lui o poveste: „La un ceas de seară, o domnişoară viitor primar al Craiovei – peste vreo 60 de ani – se uita în oglindă şi întreba: «Oglindă, oglinjoară, cine va fi primar al Craiovei după 10 iunie?». Iar oglinda i-a răspuns: «Dă-te la o parte, să-l văd pe Solomon!»“.
Sfârşitul festivităţilor de lansare a lui Solomon pentru un nou mandat la Primăria Craiova s-a încheiat cu artificii, confetti şi aplauze, pe fondul sonor al melodiei „Noi suntem români!“ – imnul UNPR.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS