5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMuzică şi teatru la Stufstock 2011

Muzică şi teatru la Stufstock 2011

Iubitorii de muzică şi de teatru au ocazia să urmărească trupe şi actori celebri sau aflaţi la început de drum, cu ocazia ediţiei din acest an a Festivalului Stufstock, care se desfăşoară între 21 şi 27 august, în Vama Veche, informează mediafax.ro. ‘Ediţia de anul acesta dezvoltă conceptul de Rockarte cu o săptămână de muzică, proiecţii de film, spectacole de teatru, workshop-uri de fotografie şi muzică“, se arată într-un comunicat al organizatorilor. Ca în fiecare an, Stufstock urmăreşte promovarea muzicii de calitate. Anul acesta, pe scena festivalului vor urca Iris, Negura Bunget, Alternosfera, Trooper, Byron, OCS, Altar, Travka, Nişte Băieţi, White Walls, East Roots, The dAdA, Blue Pulse, Up to Eleven, Krepuskul.
Aşa cum a obişnuit publicul de-a lungul timpului, Stufstock promovează şi susţine trupele tinere aflate la început de drum, care doresc să se lanseze pe piaţa muzicală, acestea având şansa de a cânta în faţa publicului şi a juriului, în cadrul competiţiei Stufstock Newcomers. De asemenea, cei dornici să înveţe să cânte la chitară, bass şi tobe pot urma cursurile şcolii Rockschool. Iubitorii filmului şi ai teatrului vor avea parte de avanpremiere, dar şi de reprezentaţii teatrale ale unor actori consacraţi sau aflaţi la început de drum din România.

Alt fel de artă

Pasionaţii de fotografie vor avea la dispoziţie cele mai bune sisteme de iluminat şi cunoştinţele celor mai buni lectori de fotografie în cadrul workshop-ului „Vama sub lumini de Oscar“. O apariţie inedită în cadrul festivalului va fi atelierul itinerant „Romano ButiQ“. Obiectivul proiectului este dezvoltarea şi profesionalizarea comunităţilor rome. Atelierul va servi ca spaţiu de expunere a meseriilor, a meseriaşilor, dar şi a produselor muncii lor. În plus, publicul va putea participa la sesiuni de ucenicie pentru a privi şi înţelege îndeaproape aceste meserii. Evenimentul Filmstock, care reuneşte proiecţiile de film, va avea loc la Curtea „La Frontiera“, între 21 şi 24 august, începând de la ora 22.00. Printre filmele proiectate se numără „Visul lui Adalbert“, de Gabriel Achim, şi „Muzica în sânge“, de Alexandru Mavrodineanu. Pe 24 august, ziua filmelor de dragoste clasice, vor fi proiectate pelicule precum „Dracula“, de Tod Browing (1931), şi  „Demenţia“, de Francis Ford Coppola (1963). Spectacolele de teatru vor avea reprezentaţii între 21 şi 24 august. Printre acestea se numără „Sunt un orb“, de Horaţiu Mălăele, şi „Monoloagele vecinului“, de Laurenţiu Bănescu. Trupele în curs de ascensiune care sunt invitate anul acesta la festival sunt Black Swan (Braşov), Tagma (Sibiu), YellLow (Bucureşti) şi altele.
 • Click News

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU