5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocal28 de localităţi din Vâlcea, în moarte clinică

28 de localităţi din Vâlcea, în moarte clinică

28 de primării din Vâlcea nu mai au bani pentru a achita salariile şi facturile pentru servicii şi lucrări de infrastructură. Din cauza lipsei fondurilor, angajaţii acestora nu şi-au primit salariile, unii dintre ei chiar şi de patru luni. Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea, a decis să solicite Ministerului de Finanţe acordarea unui împrumut temporar din contul curent general al Trezoreriei Statului în sumă totală de 3019,00 mii lei.
Potrivit documentaţiei îna-intate Ministerului Finanţelor, oraşele Ocnele Mari, Călimăneşti, Brezoi şi Horezu înregistrează, în total, datorii de 1103,00 mii lei. Mai au probleme primăriile din Runcu, Măldăreşti, Fârtăţeşti, Lădeşti, Lăpuşata, Roeşti, Alunu, Lungeşti, Mădulari, Mitrofani, Lăcusteni, Laloşu, Dănicei, Cernişoara, Diculeşti, Creţeni, Orleşti, Pesceana, Prundeni, Scundu, Suteşti, Ştefăneşti, Stroeşti, Făureşti.
„Ne confruntăm cu o situaţie extraordinar de gravă la nivelul administraţiilor locale, generată de neîncasarea veniturilor proprii, astfel că, pe 30 iunie 2009, în unele localităţi, nivelul încasărilor era sub 40%. De asemenea, nu au fost asigurate sursele de echilibrare de la bugetul de stat“, a declarat preşedintele CJ Vâlcea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS