5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMicrobuz şcolar tras cu tractorul

Microbuz şcolar tras cu tractorul

60 de copii din comuna vâlceană Măldăreşti merg în fiecare zi la şcoală cu un microbuz care este remorcat de un tractor. Săptămâna trecută, Inspectoratul Şcolar Judeţean Vâlcea a împărţit 30 de microbuze pentru localităţile vâlcene, dar nici unul nu a ajuns la Măldăreşti.

 

VÂLCEA. În comuna Măldăreşti, şcolarii sunt nevoiţi să meargă zilnic la cursuri cu un microbuz care arată jalnic. „Microbuzul şcolar l-am primit în 2002, dar aproape imediat s-a stricat. De atunci ne chinuim ca la fiecare început de an şcolar să găsim o soluţie ca să îl facem să meargă. I-am schimbat motorul, i-am cumpărat tot felul de piese, dar microbuzul acesta parcă este blestemat. În prezent, am găsit o nouă soluţie: am luat un tractor şi cu ajutorul lui tractăm microbuzul. În felul acesta, reuşim să transportăm în fiecare zi 60 de copii“, a declarat Ionel Dragu, primarul comunei Măldăreşti. Microbuzul tras cu tractorul face patru curse, două dimineaţa şi două la prânz. „Transportăm copiii pe rutele Ciupa – Slătioara şi Măldăreştii de Jos – Oteşani. Dacă nu ne gândeam la soluţia aceasta, riscam să ne pierdem elevii. S-ar fi dus la Liceul din Horezu, care este în apropiere. Chiar şi aşa am pierdut foarte mulţi copii, ai căror părinţi au preferat să îi mute la şcoală la Horezu, pentru că acolo au transportul sigur. Cui i-ar conveni să îşi trimită copilul, în fiecare zi, la şcoală în condiţiile acestea?“, a completat Ionel Dragu.

 

Microbuzele şcolare împărţite pe criterii politice

 

Din păcate, tot mai des în ultimul timp, politicienii uită, atunci când fac promisiuni electorale, că şcolarii nu au culoare politică. Toţi copiii noştri au dreptul să înveţe în şcoli moderne şi să beneficieze de toate facilităţile, pentru că în unităţile de învăţământ nu ar trebui să se facă politică. „La Vâlcea, microbuzele şcolare au fost împărţite pe criterii politice şi au ajuns acolo unde nu era neapărat nevoie de ele. Şi noi, la Măldăreşti, trebuia să primim unul, dar am fost tăiaţi de pe listă chiar de Svetlana Preoteasa, cu care am avut o discuţie în contradictoriu, cu câtva timp în urmă“, a spus primarul. Comuna Măldăreşti este destul de mare şi în ea funcţionează trei şcoli unde învaţă peste 220 de elevi. „Ce să facem?! Asta este realitatea. Decât să meargă cinci kilometri pe jos la dus şi cinci la întors, mai bine cu microbuzul acesta vechi. Primarul nostru este de la PSD, iar noi am înţeles că au beneficiat de microbuze numai primarii de la PNL. Ce să mai zicem? Trăim în România… Păcat de copiii noştri, care trebuie să suporte toate astea, deşi ei nu au nici o vină“, a spus revoltată o mămică, în timp ce îşi ajuta fetiţa să se urce în microbuzul cel vechi. Câteva minute de aşteptare şi maşina s-a umplut apoi de copiii gălăgioşi, care nu mai aveau răbdare să ajungă acasă. După câteva rateuri, microbuzul s-a urnit cu greu, tras de tractor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII