5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalChirurgie vasculară la Craiova

Chirurgie vasculară la Craiova

Noua structură organizatorică a Spitalului de Urgenţă Craiova prevede înfiinţarea de noi compartimente, dar şi o reducere a numărului de paturi în două dintre clinicile unităţii sanitare. Potrivit conducerii Spitalului de Urgenţă Craiova, în perioada următoare vor fi înfiinţate un compartiment de chirurgie vasculară cu cinci paturi, la Secţia chirurgie, şi un compartiment cu zece paturi pentru arşi, la Secţia chirurgie plastică.

„Avem un medic specializat pe chirurgie vasculară care a avut câteva intervenţii notabile până acum. În ceea priveşte înfiinţarea unui compartiment pentru arşi, ne va oferi posibilitatea accesăriii unor fonduri speciale pentru acest segment de activitate“, a explicat dr. Cristina Calangiu, managerul Spitalului de Urgenţă Craiova.

În compartimentul de chirurgie vasculară vor putea fi operate cazuri foarte grave care până acum ajungeau în alte centre universitare, cum ar fi bolnavi cu fisurări sau secţionări ale unor vase sanguine principale.

Ministerul Sănătăţii a aprobat şi cererea spitalului, de reducere, cu câte cinci paturi, la Secţiile dermatologie şi oftalmologie, clinici care, după spusele managerului spitalului, nu au respectat indicatorii referitori la gradul de folosire a paturilor.

 

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII