5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMinistrul justiţiei, obsedat de DNA

Ministrul justiţiei, obsedat de DNA

Tudor Chiuariu n-a scăpat nici la Craiova ocazia de a critica din nou DNA, considerând că orice anchetă în materie de corupţie este doar o „vânătoare de liberali“.

Ministrul justiţiei, Tudor Chiuariu, s-a aflat vineri în Craiova pentru a lua parte la o întâlnire a procurorilor generali de la toate Parchetele Curţilor de Apel. Chiuariu a fost invitat la această întâlnire semestrială chiar de Consiliul Superior al Magistraturii, cu scopul de a afla problemele actuale ale procurorilor. „Am venit să mă întâlnesc cu cei mai importanţi procurori, procurorii generali ai Parchetelor de pe lângă Curţile de Apel, pentru că mă interesează problemele reale ale sistemului – supraîncărcarea Parchetelor, problemele de personal, promovarea – şi, spre deosebire de alte dăţi, vreau să existe o consultare reală a procurorilor şi judecătorilor în procesul de reformă“, a explicat ministrul, într-o conferinţă de presă ţinută la Parchetul Curţii de Apel Craiova.

„Vânătoarea de liberali continuă“

Chiuariu n-a scăpat însă ocazia de a ataca din nou Direcţia Naţională Anticorupţie, cu care se află într-un adevărat război: „Eu cred că lupta anticorupţie şi instituţiile judiciare nu trebuie să sufere din cauza câtorva procurori care nu-şi fac treaba. Ştim cu toţii la ce ne referim, sunt câteva persoane care, în lipsa rezultatelor, vor să îşi salveze scaunele făcând cereri abuzive şi provocând un scandal absolut inutil“.

Cum era de aşteptat, ministrul a pozat în continuare în postura de biată şi nevinovată victimă a DNA, susţinând din nou că anchetele procurorilor îi vizează pe liberali nu pentru că aceştia ar fi corupţi, ci exclusiv din motive politice. „Cu siguranţă vor apărea dosare noi. Azi (ieri – n.r.), după cum ştiţi, la Baia Mare, PNL îşi lansează candidaţii pentru Parlamentul European şi, ca o coincidenţă, ieri (joi – n.r.), primarul liberal al municipiului, domnul Cristian Anghel, a fost trimis în judecată de DNA. Aşadar, vânătoarea de liberali continuă, dar din acest punct de vedere noi suntem pregătiţi pentru această campanie electorală. PNL e pregătit să intre în campanie electorală împotriva coaliţiei PD-PLD-DNA“, a declarat Tudor Chiuariu.

Chiuariu, de acord cu Băsescu

Referindu-se la moţiunea de cenzură a PSD, ministrul justiţiei s-a arătat de acord cu preşedintele Traian Băsescu cu privire la faptul că moţiunea nu va schimba nimic. „Moţiunea de cenzură a PSD este inoportună din punct de vedere politic şi neserioasă din punct de vedere al conţinutului. Este inoportună politic, pentru că nu va schimba nimic. Eu cred că mesajul de aseară al preşedintelui Băsescu a venit în aceeaşi direcţie. Este neserioasă din punct de vedere al conţinutului pentru că pe domeniul justiţiei, de exemplu, autorii moţiunii fac confuzie între Codul penal şi Codul de procedură penală. Or, în aceste condiţii, nu poţi avea o discuţie serioasă pe domeniul justiţiei pe baza acestei moţiuni“, a spus Chiuariu.

Candidat acuzat

Cristian Anghel, primarul liberal al municipiului Baia Mare, candidat la europarlamentare din partea PNL, a fost trimis joi în judecată de DNA pentru abuz în serviciu. Primarul din Baia Mare este acuzat că, după ce a refuzat în numele municipalităţii achiziţionarea cu 150.000 de euro a unui imobil degradat, s-a răzgândit subit, convingând consiliul local şi apoi semnând contractul de achiziţionare a aceluiaşi imobil, dar cu suma de 544.500 de euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS