5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAgent la frontieră, traficant de persoane

Agent la frontieră, traficant de persoane

Un poliţist de frontieră din Timişoara a încercat să scoată din România un cetăţean irakian, pe care îl ascunsese în portbagajul autoturismului său. Agentul făcea parte dintr-un grup infracţional de trafic de persoane ce a fost desfiinţat după o acţiune în forţă a oamenilor legii.

Poliţistul a încercat să-i păcălească pe colegii săi de breaslă, minţindu-i că vrea să treacă prin Ungaria cu maşina şi să meargă la prietena sa în Arad.
Poliţiştii de frontieră din Mehedinţi i-au dejucat planul şi l-au reţinut pe agent după ce în portbagajul maşinii sale au găsit un cetăţean irakian.
Dumitru-Lucian C., de 25 de ani, era încadrat în Poliţia de Frontieră din anul 2002, până în ziua reţinerii desfăşurându-şi activitatea în cadrul Sectorului PF Sânnicolau Mare, judeţul Timiş.
Poliţistul a avut timp suficient să se acomodeze şi să ia legătura cu traficanţii, iar în schimbul unor sume de bani îi ajuta să treacă frontiera de stat a României.

Poliţistul era urmărit de mai mult timp

Din primele declaraţii se pare că poliţistul de frontieră era filat de mai mult timp de colegii de breaslă, iar acesta va fi cercetat şi audiat pentru a se afla dacă a mai scos persoane din România în schimbul unor sume de bani.
„Oprit de poliţiştii de frontieră pentru control, agentul, care era îmbrăcat în uniformă, a declarat că intenţionează să se deplaseze, prin Ungaria, către Nădlac, pentru a ajunge la prietena sa, aflată în Arad.
În baza informaţiilor documentate de colegii din cadrul compartimentelor de combatere a traficului de persoane, cu sprijinul SIIPI Mehedinţi, poliţiştii de frontieră au controlat autoturismul şi au descoperit, ascunsă în portbagajul maşinii, o persoană de origine arabă.
În urma cercetarilor, s-a stabilit ca persoana ascunsă este cetăţeanul irakian Amad M., de 31 ani, asupra acestuia fiind descoperit paşaportul personal, în baza căruia intrase legal în ţară, la sfârşitul anului trecut“, a declarat Valeriu Pera, comisar IJPF Mehedinţi.

Agentul făcea parte dintr-un grup infracţional

Poliţiştii de frontieră din cadrul structurilor de combatere a traficului de persoane din cadrul IJPF Mehedinţi şi DPF Timişoara, coordonaţi de conducerea Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră şi procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Mehedinţi, împreună cu Serviciul Independent de Informaţii şi Protecţie Internă Mehedinţi au documentat activitatea unui grup infracţional organizat, specializat în traficul de persoane.
După o urmărire ca în filme prin centrul oraşului Timişoara, poliţiştii şi procurorii din Mehedinţi au oprit în trafic un Mercedes înmatriculat în Mehedinţi, fiind reţinuţi şoferul, care este bănuit a fi capul reţelei, şi o tânără.
„Concomitent cu controlul efectuat asupra autoturismului, poliţiştii de frontieră l-au reţinut şi pe organizatorul reţelei, Florin M., acesta fiind oprit la intrarea în Timişoara, în timp ce conducea un autoturism Mercedes înmatriculat în Mehedinţi“, a precizat Luisa Răducan, agent IJPF Mehedinţi.
Organizatorul grupului şi agentul Poliţiei de Frontieră sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi trafic de migranţi, în cursul zilei de astăzi urmând să fie prezentaţi instanţei de judecată de procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Mehedinţi, cu propunerea de arestare preventivă. De asemenea, cetăţeanului irakian i-a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei.  
Verificările sunt continuate de poliţiştii de frontieră, sub coordonarea procurorilor DIICOT, în vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi stabilirii întregii activităţi infracţionale.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS