10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCentenarii gorjeni au votat

Centenarii gorjeni au votat

Centenarii din judeţul Gorj şi persoanele vârstnice care sunt internate în căminele de bătrâni şi-au exprimat dreptul la vot.

Cei cinci locuitori ai judeţului Gorj care au depăşit vârsta de 100 de ani au votat sâmbătă. Fiecare centenar şi-a exprimat acest drept, cu speranţa că lucrurile în România de astăzi se vor schimba în bine. Este vorba de Iancu Duică, din satul Miluta, comuna Borăscu, şi Floarea Mutulescu, din municipiul Târgu Jiu, trecuţi de 102 ani, Ecaterina Militaru, din satul Sterpoaia, comuna Aninoasa, şi Miron Popescu, din satul Sârbeşti, comuna Alimpeşti, care vor împlini 101 ani, şi Grigore Horhoianu, din comuna Bălăneşti, care a făcut recent 100 de ani. Bătrânii, care cunosc foarte bine istoria poporului român, mai ales că o parte a ei au trăit-o pe propria piele, au spus că a fost prima dată când au avut de ales între DA şi NU. Cu toţii speră că lucrurile în ţara noastră se vor îndrepta.

Câţiva bătrâni din cămine, excluşi de la vot

Şapte persoane de la Căminul de îngrijire şi asistenţă pentru vârstnici din localitatea Runcu au fost excluse de pe listele electorale după ce medicul care le are în îngrijire le-a considerat inapte pentru a vota. Cadrul medical care supraveghează starea de sănătate a vârstnicilor de la Suseni a spus că bătrânii nu au capacitatea de a discerne şi astfel nu pot vota. Peste 30 de persoane figurau pe lista înaintată Biroului Electoral al Secţiei de votare nr. 260 de directorul căminului, Tiberiu Tătaru.
Reprezentantul Partidului Democrat în Biroul Electoral al secţiei respective a contestat însă componenţa listei înaintate de Tătaru, iar vârstnicii din cămin nu au putut vota până când lista nu a fost contrasemnată de un medic.
Constantin Lupu, preşedintele Secţiei de votare nr. 260, a afirmat că doar jumătate din cele 26 de persoane rămase pe lista respectivă s-au prezentat la urne, celelalte fiind aşteptate până la închiderea procesului electoral.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS