5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalO viata dedicata medicinei si dragostei

O viata dedicata medicinei si dragostei

Cristiana si Liviu Cristian Geormaneanu impart aceleasi pasiuni si idealuri. Pe de o parte dragostea pentru oameni, dorinta de a le oferi alinare si de a-i vindeca, pe de alta parte dragostea pentru cele doua fetite ale lor…


Cristiana Geormaneanu are 39 de ani, dar se poate considera o femeie implinita. Prin multa munca si ambitie a reusit sa aiba o cariera de succes in domeniul medical. Este medic primar medicina de urgenta la SMURD, in cadrul Spitalului de Urgenta Craiova. Alaturi de colegii ei primeste cele mai grave cazuri, oameni aflati la un pas de moarte. De peste sapte ani traieste fericita alaturi de sotul ei, Liviu, medic de familie, barbatul care i-a oferit sustinere si echilibru, lânga acesta cunoscând dragostea adevarata.


Zeci de ani de studiu dedicati medicinei


Ani de studiu asiduu, numeroase cursuri postuniversitare, doctorat, dorinta de a-si face un nume in lumea medicala craioveana au determinat-o pe Cristiana sa invete zi si noapte pentru a reusi. Dupa absolvirea Liceului de matematica-fizica „Nicolae Balcescu“ din Craiova, adolescenta a urmat Facultatea de Medicina Generala, din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie (UMF) din Craiova. S-a specializat in Medicina de Urgenta. De curând, a sustinut doctoratul in Stiinte medicale, in specialitatea Obstetrica-Ginecologie, forma de invatamânt fara frecventa, la Facultatea de Medicina a UMF. Atât in timpul facultatii, cât si ulterior, Cristiana a urmat activitatea de cercetare in biologie si fiziologie celulara. Din 2002 este si asistent universitar la disciplina Nursing General la Colegiul Universitar de Medicina (actuala Facultate de Moase si Asistenta Medicala – n.r.), din cadrul UMF Craiova. Timp de aproape o jumatate de an, a fost medic de urgenta pe teren, in timpul jocurilor de fotbal ale Universitatii Craiova. Din august 2005 este medic primar medicina de urgenta, in cadrul Unitatii de Primire Urgente – SMURD, la Spitalul de Urgenta Craiova. „Imi place ceea ce fac, a fi medic la SMURD a fost visul meu. Fac parte din primii opt medici cu care a pornit SMURD-ul din cadrul Spitalului de Urgenta craiovean. Este intr-adevar o munca foarte grea, care te suprasolicita, in care trebuie sa actionezi din primele secunde pentru a salva viata pacientilor. Este o responsabilitate imensa, trebuie sa actionezi cu mare siguranta. Toate grijile si problemele personale trebuie sa le lasi la usa cabinetului, de aceea conteaza foarte mult sa fii extrem de linistit si echilibrat in viata de familie. Actionam contra cronometru pentru a salva vieti care atârna de cele mai multe ori doar de un fir de ata“, a povestit Cristiana.


O familie pasionata de medicina


Medicul Cristiana Geormaneanu provine dintr-o familie numeroasa. Atât ea, cât si sotul ei, cele doua surori ale Cristianei si sotii acestora sunt pasionati de aceeasi meserie. „Sora mea cea mijlocie, Tatiana, este medic primar chirurg, sotul ei, ortoped si director general al Spitalului Dragasani, iar sora mea mai mica, Amelia, este medic de familie la Spitalul din Galati. Sotul ei este medic primar in Medicina de Urgenta la acelasi spital“, a spus medicul primar de la SMURD.


A fost dragoste la prima vedere


Povestea de dragoste a Cristianei Geormaneanu este deosebita. Pe 8 martie 1999 l-a cunoscut pe Liviu Cristian, cu care dupa numai sase luni avea sa se casatoreasca. „A fost dragoste la prima vedere. Dupa numai trei luni m-a cerut in casatorie, iar pe 15 august, de Sfânta Maria, am oficiat cununia civila. Nunta am organizat-o intr-o splendida zi de toamna. Mi-am lucrat rochia la o casa de moda craioveana, care mi-a creat-o exact pe gustul meu. Era foarte cald si frumos. A fost una dintre cele mai emotionante zile din viata mea. Liviu este un barbat minunat, calm, echilibrat. Am fost din prima clipa pe aceeasi lungime de unda si asta ne-a determinat sa ne intelegem reciproc“, a spus Cristiana.


Dupa numai un an, pe 16 august 2000, a venit pe lume primul lor copil, o minunata fetita, pe care au botezat-o Cristina Maria. Al doilea copil, la numai un an diferenta, asa cum isi dorisera, a fost tot fetita. Au botezat-o Anemari. „Pe 9 septembrie 2001 am nascut-o pe Anemari. Imi amintesc cu emotie ziua când am venit cu ea acasa. Sotul meu ne astepta cu o surpriza, cumparase un televizor pe care il instalase in camera copilului. Prima imagine de la televizor pe care am vazut-o a fost cu bombardarea «turnurilor gemene» din America. De câte ori sarbatorim ziua lui Anemari ne amintim de acele imagini“, a povestit femeia. Putinul lor timp liber, dupa nopti de garda si naveta la tara, Liviu fiind medic de familie in comuna Brabova, este dedicat celor doua fetite de care sotii Geormaneanu sunt extrem de mândri. Fetita cea mare, Cristiana Maria, stie sa citeasca, de la cinci anisori, desi nu a fost nici macar o zi la gradinita, iar Anemari, la rândul ei, citeste pe silabe. „Avem mare noroc cu parintii mei, care ne ajuta, stau cu fetitele cât timp noi suntem plecati. Fetele noastre chiar zic când ne vad: vine mama, pleaca tata sau invers. Viata noastra este extrem de frumoasa. Am avut si noi momente extrem de grele, dar nu au fost probleme datorate noua, ci discutii create de altii… Impreuna am reusit insa sa trecem peste toate piedicile din calea noastra, sa ne urmam viata, sa ne sprijinim unul pe altul si sa ne crestem frumos fetitele“, au spus sotii Geormaneanu.


Activitate didactica


Asistent universitar la disciplina Nursing General, Facultatea de Moase si Asistenta Medicala, UMF Craiova;


Medic formator pentru resuscitare al Consiliului National Român de Resuscitare: a predat 18 cursuri acreditate de Colegiul Medicilor din România pentru medici si sapte cursuri pentru asistentii medicali;


Medic coformator pentru medicina de urgenta in cadrul Programului Remssy III organizat de Ministerul Sanatatii, Centrul pentru Politici si Servicii de Sanatate si Agentia Elvetiana pentru Dezvoltare. A predat cursuri in cadrul a cinci serii de formare, acreditate de Colegiul Medicilor din România;


Indrumator stiintific la 26 de lucrari de absolvire ale absolventilor Colegiului Universitar de Medicina, UMF Craiova;


Secretar de comisie in comisiile pentru examinarea candidatilor inscrisi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS