5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalRetea de migratie ilegala, anihilata

Retea de migratie ilegala, anihilata

Politistii de frontiera din Caras Severin in colaborare cu autoritatile din Serbia-Muntenegru au anihilat o retea in care erau implicate peste 20 de persoane, ce se ocupau cu transportul ilegal de persoane peste granitele României.


Metoda de actiune a acestora era foarte simpla si bine pusa la punct. In România, Serbia si in tara unde se finaliza drumul transfugilor, Italia, erau mai multe calauze care transportau persoanele pe drumuri laturalnice si ferite de ochii oamenilor legii. Din România, mai exact din Caras Severin, Nelu Cristinel, considerat si organizatorul retelei, impreuna cu Liviu Popa, de 25 de ani, din Galati, racolau cetateni români si straini ce aveau probleme cu autoritatile sau aveau suspendat dreptul de a calatori peste granitele tarii si contra sumei de 1.700-2.000 de euro de persoana ii ajutau sa paraseasca tara.


Dupa ce banii erau primiti, intrau in actiune calauzele din Serbia. Boban Panici si Nicolici Radislav ii preluau pe transfugi pe malul Dunarii si cu ajutorul unei barci cu motor traversau fluviul in doar câteva minute. „Clientii“ nici nu apucau sa respire bine aer sârbesc, ca deja se aflau intr-un autoturism ce ii transporta pâna in Italia.


Actiunile de depistare si de supraveghere au durat peste sase luni, in acestea fiind implicate servicii speciale din România si din Serbia-Muntenegru. In urma acestei lovituri grele date retelelor de calauze, sase persoane au fost arestate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS