5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSoferul unui Mercedes, accidentat de un cal

Soferul unui Mercedes, accidentat de un cal

Un grav accident de circulatie s-a petrecut in noaptea de sâmbata spre duminica, pe Drumul National 6.


Un autoturism Mercedes s-a ciocnit frontal cu un vehicul cu tractiune animala, care circula fara sa fie semnalizat regulamentar. In dreptul localitatii Ciochiuta din Mehedinti, carutasul a trecut de pe un sens pe altul de mers fara sa se asigure. Soferul Patru Mircea, de 41 de ani, nu a observat vehiculul si a intrat cu masina in cal. In urma impactului, calul a trecut prin parbrizul autovehiculului si l-a accidentat grav la cap pe sofer. In autoturism mai erau trei femei care fusesera luate la ocazie din Resita si doreau sa ajunga la Isalnita in Dolj. Femeile sustin ca au observat cum carutasul, cu o sticla in mâna, a sarit din atelaj si a rupt-o la fuga.


„Am auzit o bubuitura si a intrat ceva prin geam peste noi in masina. Am crezut ca soferul este mort, nu mai misca si ii curgea sânge mult. Carutasul a sarit din caruta si a rupt-o la fuga pe câmp. Cred ca era beat ca avea o sticla in mâna“, a declarat Iulica Ilinca, pasagera in masina.


La locul accidentului a fost nevoie de interventia Serviciului de descarcerare, care a actionat pentru degajarea drumului si predarea pacientilor Serviciului de ambulanta de la Spitalul Orasenesc Strehaia. Medicii de la spital au hotarât ca accidentatul sa fie transportat la Spitalul de Urgenta din Craiova.


„Starea pacientului este foarte grava, acesta având fractura de craniu deschisa in mai multe locuri. Barbatul are si o stare de amnezie, fapt ce ingreuneaza interventia chirurgicala.


Va fi transferat la Craiova pentru analize si tratament“, a declarat Doina Bratiloveanu, medic.


Politia a inceput o ancheta pentru stabilirea imprejurarilor in care s-a produs accidentul. Carutasul care a provocat accidentul nu a fost gasit pâna la inchiderea editiei.


 Reglementare


Conform art. 200 din Hotarârea de Guvern nr. 85/2003 pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr.195/2002 privind circulatia pe drumurile publice (Codul Rutier), „vehiculul cu tractiune animala nu poate fi condus pe autostrazi, drumuri nationale, in municipii, precum si pe drumurile la inceputul carora exista indicatoare care ii interzic accesul“. Alineatul 2 al aceluiasi articol mentioneaza si ca „administratorul drumului public este obligat sa amenajeze drumuri laterale destinate circulatiei vehiculelor cu tractiune animala“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS