12 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPeste 400 de persoane si-au pierdut viata

Peste 400 de persoane si-au pierdut viata

Oficialii indonezieni au confirmat ieri dupa-amiaza ca echipele de salvare au recuperat pina in prezent cel putin 430 de cadavre ale persoanelor care si-au pierdut viata in insulele Nias si Simeulue, in urma cutremurului de luni, din Oceanul Indian. Dupa cum informeaza TurkishPress, epicentrul seismului, produs in apropiere de Sumatra si avind magnitudinea de 8,7 grade pe scara Richter, a fost localizat la numai 320 de kilometri fata de cel al cutremurului din 26 decembrie, care a afectat 12 tari, provocind moartea a peste 273.000 de persoane.
Cu putin timp in urma, vicepresedintele indonezian, Yusuf Kalla, declarase, pentru BBC, ca numai in insula Nias au murit intre 1.000 si 2.000 de persoane, insa aceasta informatie nu a fost confirmata de autoritati.
Potrivit sursei citate, in urma seismului de luni, autoritatile din Indonezia, India, Malaiezia, Sri Lanka si Thailanda au emis avertismente privind posibilitatea producerii de tsunami, insa dupa trei ore de la cutremur, avertismentele au fost retrase.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS