10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024

Vila pentru partid

• PSD Gorj a ochit o vila pe care Primaria Tirgu Jiu ar urma sa i-o cedeze pentru 750 de milioane de lei, adica la sfert de pret • Pentru acelasi imobil, statul a platit in urma cu trei ani un miliard de lei despagubire fostului proprietar • Avind in vedere „situatia financiara“ a partidului, Nicolae Mischie a cerut consiliului local sa aprobe plata in sase transe lunare • Ca sa evite un nou scandal de presa, primarul Circiumaru i-a convins ieri pe consilieri sa amine votul pentru „proiectul-tun“

Organizatia PSD Gorj se straduieste de citeva luni sa puna mina pe un imobil situat chiar linga Palatul Administrativ, in centrul municipiului Tirgu Jiu.

Incercarea de trecere a casei in proprietatea partidului s-a lovit de citeva impedimente, care au fost „rezolvate“ unul cite unul. Cind s-a dorit achizitionarea imobilului, s-a descoperit ca acesta apartinea Directiei de Finante Publice. Apoi s-a revenit si s-a spus ca a fost confundat imobilul cu un altul si casa s-a intors la Primaria Tirgu Jiu. In cele din urma, s-a ajuns la faza de evaluare a viitorului sediu PSD, in vederea achizitionarii. Consilierii locali aveau ieri pe ordinea de zi un proiect de hotarire prin care se aproba achizitionarea imobilului de catre PSD la o valoare de 748.547.000 de lei.

Evaluarea a fost facuta de firma SC TRASTER SRL, agreata de Primaria Tirgu Jiu. Mai mult decit atit, Nicolae Mischie, presedintele organizatiei Gorj a PSD, semneaza in numele partidului o adresa prin care le cere consilierilor sa aprobe ca plata sa se faca in sase transe lunare, motivindu-si cererea prin „valoarea investitiei“ si „situatia financiara “ a partidului.

Pe piata imobiliara, casa costa de patru ori mai mult

Casa pe care vrea sa o cumpere PSD a gazduit pe rind mai multe institutii si societati comerciale, care au plecat pentru a lasa cale libera partidului. In 1999, mostenitoarea fostului proprietar a cerut retrocedarea imobilului in natura. Judecatorii au decis in cele din urma despagubiri pe baza Legii 112/1995. Pentru ca aceasta lege prevedea un maxim de 360 de milioane, suma a fost platita mostenitorilor stabiliti in Germania. Acestia nu s-au multumit insa cu despagubirea si au dat in judecata Directia Generala de Finante Publice (DGFP) Gorj. In octombrie 2000, ei au reusit sa obtina, prin hotarire definitiva, adevarata valoare a casei. Aceasta a fost evaluata in urma cu trei ani la aproximativ 1.050.000 .000 de lei.

„Putin peste un miliard de lei a platit statul doamnei Anca Ularu, mostenitoarea casei respective. Imi amintesc chiar ca s-a dispus blocarea contului DGFP Gorj pentru ca mostenitorii sa-si primeasca banii“, a spus Dumitru Udroiu, director al DGFP.

In raportul de evaluare se precizeaza ca aceasta cladire este situata ultracentral, este formata din parter si etaj , cu o suprafata utila de 296 de metri patrati, fiind in stare buna, cu finisari interioare si racorduri la utilitati. Pe piata imobiliara din Tirgu Jiu, un apartament cu trei camere situat in apropierea casei costa cel putin un miliard de lei, iar valoarea imobilului pe care intentioneaza PSD sa puna mina se apropie de trei miliarde de lei.

Intrebat pe ce criterii a fost evaluata casa la doar 750 de milioane, de catre o firma aleasa de primarie, Florin Circiumaru a recunoscut ca suma i se pare mica. „O sa vorbesc cu consilierii, sa le aduc la cunostinta acest aspect“, a spus primarul. Ieri, in sedinta consiliului local, tentativa organizatiei lui Mischie de a insfaca la sfert de pret rivnita vila a cazut de pe ordinea de zi, urmind sa fie rediscutata.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS