5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMafia siciliana a spalat bani la Craiova

Mafia siciliana a spalat bani la Craiova

Politistii de la Centrul Zonal pentru Combaterea Crimei Organizate si Antidrog (CZCCOA) Craiova au reusit sa identifice si sa retina doi mafioti italieni. Acestia se ascundeau in Craiova pentru a se sustrage de la executarea condamnarilor pe care le aveau de ispasit in Italia. Scieattella Sergio avea resedinta in Craiova de peste sapte ani. El era asociat la SC TENDER Trade SRL si la alte patru societati craiovene, avind in total o suta de angajati. Acesta se ocupa de prelucrarea lemnului de plop, din care fabrica mobila destinata exportului in Italia. In cercurile in care se invirtea, Scieattella afisa imaginea unui om de afaceri serios, cu potenta financiara. In realitate, acesta nu era altceva decit un membru al retelelor mafiote italiene.

In 2001, in asociere cu alti mafioti, el a pus la cale o afacere deosebit de profitabila: „clonarea“ cardurilor bancare in Italia. Mafiotii goleau conturile bancare ale clientilor italieni cu real potential financiar, pe care si-i alegeau cu atentie. Sumele astfel obtinute erau aduse in Romania, sub forma unei originale „infuzii de capital strain“.

In urma acestei activitati infractionale, pe numele lui Scieattella, Tribunalul din Perugia a emis un mandat international de arestare. Politistii de sub comanda comisarului sef Gheorghe Bica l-au retinut pe italian si l-au prezentat Parchetului Dolj, unde i s-a emis alt mandat de arestare preventiva pe o perioada de 18 zile, timp in care se vor indeplini formalitatile de extradare.

„Cosa Nostra“ din Sicilia

Al doilea italian depistat de aceiasi politisti se ascundea tot in Craiova sub o identitate falsa: Salvadore Albanese. El era urmarit in Italia de peste doi ani, fiind condamnat la doi ani si doua luni pentru comiterea infractiunii de asociere la furt si evadare. In februarie 2002, acesta fugise din Italia si se refugiase in Craiova. Dupa putin timp, el a avut primul contact cu politistii doljeni. Agentii de circulatie i-au suspendat permisul de conducere pentru ca-l depistasera conducind sub influenta bauturilor alcoolice. Ulterior s-a constatat ca toate documentele acestuia, inclusiv permisul de conducere, erau false. Numele adevarat al italianului este Sanginesi Donado. Si acesta facea parte din retele mafiote, fiind chiar din… Sicilia. Acesta se ocupa cu furtul si comercializarea autoturismelor de lux. Pe numele sau a fost eliberat un mandat de arestare preventiva de 30 de zile pentru comiterea infractiunilor de fals, uz de fals si conducere fara a poseda permis auto. Si el urmeaza sa fie extradat. In ambele cazuri, politistii craioveni au colaborat cu vicechestorul italian dr. Paulo Santori, de la Bucuresti.

Cu micutele „minere“ ai bani multi in portofele

Politistii din cadrul CZCCOA Craiova au identificat doi proxeneti care racolasera patru minore din Rovinari- Gorj. Sotii Marian, de 27 de ani, si Mirela Camelia Tufis, de 25 de ani, au fost surprinsi si filmati cu o camera video de catre oamenii legii exact in momentul in care doi clienti isi satisfaceau poftele carnale in apartamentul special amenajat intr-un bloc din cartierul Rovine, din Craiova.

Sotii Tufis dadeau anunturi la rubrica „erotice“ de la mica publicitate, punind la dispozitia clientilor trei numere de telefon mobil. De fiecare data, la telefon raspundea Mirela Camelia. Aceasta isi indruma clientii intr-o parcare de linga bloc pentru a-i studia de la fereastra si pentru a se asigura ca nu sint insotiti de persoane „suspecte“, adica de politisti. O data acceptati, clientii erau condusi in apartament. Acolo, cele patru minore, cu virste intre 15 si 17 ani, erau aliniate dezbracate, astfel incit doritorii de „senzatii“ tari sa-si poata alege o fata. Clientii plateau tarife cuprinse intre 300 de mii de lei si un milion, in functie de ce stiau pustoaicele sa ofere. Banii erau luati de proxeneti, minorelor asigurindu-li-se doar cele necesate existentei. Acestea nu sint singurele fete ale celor doi proxeneti.

Anul trecut, ei au avut multe alte prostituate in custodie. Toate provin din paturile sociale defavorizate, din bazinele carbonifere ale Olteniei si Vaii Jiului. Acestora li se promitea ca, dupa o perioada de „pregatire“ in Craiova, vor fi trimise in Occident. Se pare ca, prin aceasta activitate, sotii Tufis au obtinut peste 150 de milioane de lei. Politistii banuiesc ca proxenetii si-au cumparat din acesti bani inca un apartament in Filiasi. Sotii Tufis se afla in arestul IPJ Dolj, pentru 30 de zile, riscind condamnari cuprinse intre cinci si 15 ani de inchisoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS