5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalEUROCONF Vinju Mare va intra in procesul de privatizare

EUROCONF Vinju Mare va intra in procesul de privatizare

Societatea EUROCONF Vinju Mare ar putea fi privatizata anul acesta, o data cu trecerea sa de la RAMI Dacia catre APAPS. Prefectura Mehedinti si Primaria Vinju Mare au facut demersurile necesare catre Ministerul de Interne, o hotarire de guvern in acest sens urmind sa fie data in perioada imediat urmatoare.

„Am facut mai multe deplasari la Ministerul de Interne, pentru ca EUROCONF sa iasa din structura RAMI Dacia si sa treaca la APAPS, pentru a putea fi privatizata. Cei aproximativ 340 de salariati asteapta cu interes privatizarea, pentru ca astfel se vor crea noi locuri de munca“, a spus prefectul judetului Mehedinti, Dan Trancota.

RAMI Dacia produce si echipamentul necesar fortelor de ordine

Fabrica de confectii EUROCONF Vinju Mare a fost preluata de RAMI Dacia, dupa reorganizarea regiei RASIROM (subordonata pina la acel moment SRI- n.r.). Salariatii societatii mehedintene lucreaza in lohn pentru firme din Italia. RAMI Dacia produce si echipamentul necesar fortelor de ordine, o parte din acesta fiind realizata cu materiale din import. In cazul EUROCONF Vinju Mare s-a vehiculat, la un moment dat, ideea de a deveni producatorul de uniforme al Ministerului de Interne. Cum legislatia actuala nu permite achizitionarea de uniforme, decit in urma crearii unor conditii concurentiale de piata, respectiv licitatie cu mai multi ofertanti, aceasta solutie nu a fost valabila.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS