10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltul - sub troiene

Oltul – sub troiene

Ninsoarea cazuta in noaptea de 11 spre12 ianuarie in sudul tarii a afectat circulatia rutiera din judetul Olt. Stratul de zapada, care ajunsese la peste 40 cm, a blocat majoritatea drumurilor din judet, paralizind circulatia pentru mai multe ore.

Utilajele de deszapezire ale Administratiei Drumurilor Judetene au fost insuficiente pentru deblocarea carosabilului, motiv pentru care au fost inchiriate alte utilaje de la SC OLTDRUM SA Slatina. In Slatina s-a intervenit cu utilaje de deszapezire numai pe arterele principale, strazile secundare raminind blocate aproape toata ziua.

Peste 15 drumuri judetene si comunale au fost inchise ore intregi, iar pe alte opt se circula doar pe o singura banda. Au fost blocate DJ 542 Caracal-Valea Soarelui, DJ 542A Redea-Rotunda, DJ 543 Corabia-Izbiceni, DJ 544 Vadastra-Brastavat, DJ 544A Corabia-Virtop, DJ 546 Potcoava-Perieti, DJ 546A Brebeni-Greci, DJ 546E Oporelu-Miesti-Albesti, DJ 642 A Rotunda-Vladila, DJ 643 Bals-Voineasa, DJ 653 Stoicanesti-Radomiresti, DJ 679 Valeni-Seaca.

Pe DJ 641 Caracal-Cezieni, DJ 604 Vadastra-Obirsia, DJ 642 Stoenesti-Izbiceni, DJ 703 Scornicesti-Poboru si DJ 546B Potcoava-Perieti se circula pe un singur sens. Situatia cea mai grava s-a intilnit in sudul judetului, unde drumurile au fost impracticabile in proportie de 80%. Utilajele de deszapezire au fost invinse ieri de ninsoarea care a cazut neincetat, desi au fost la datorie pe tot parcursul zilei.

Ambulanta blocata in cimp

O ambulanta care trebuia sa transporte un pacient din comuna Osica de Sus a ramas inzapezita pe cimp pe drumul spre Spitalul din Caracal, in zona satului Tomeni, si doar interventia unui utilaj special de deszapezire a reusit sa deblocheze drumul.

Conducerea Serviciului de Ambulanta Olt a declarat ca solicitarile de prim ajutor au fost solutionate cu dificultate. Ambulantele au plecat in cursa dotate cu lanturi antiderapante. Tot din cauza zapezii cazute in noaptea de 11 spre12 ianuarie, in Slatina a fost intrerupta furnizarea energiei electrice pentru citeva ore, defectiunea fiind remediata insa pina in zori.

Zapada abundenta nu a pus probleme doar soferilor. Si pietonii au avut de suferit. In Slatina, cei care s-au aventurat sa iasa din casa au avut parte de o noua surpriza din partea autoritatilor: ei au fost nevoiti sa circule ori direct pe strada, ori… in sir indian.

La Sectia ortopedie a Spitalului Judetean Slatina, numarul paturilor pentru pacientii internati cu fracturi, luxatii sau alte leziuni ale miinilor si picioarelor provocate de polei (peste 70 de cazuri in ultimele zile) a trebuit sa fie suplimentat. Medicii sectiei se asteapta ca numarul celor care se vor prezenta la spital cu astfel de afectiuni sa creasca, data fiind zapada cazuta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS