5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalInspectorii de la Protectia Consumatorului au revenit din vacanta

Inspectorii de la Protectia Consumatorului au revenit din vacanta

• Doua reclamatii din trei sint intemeiate • Mehedintenii au reclamat sonerii care au functionat numai zece minute si tarife de taxi exagerate

Din cele zece reclamatii primite de OJPC Mehedinti, in perioada Sarbatorilor de iarna, trei au fost verificate. Una dintre ele viza o sonerie, care s-a defectat dupa zece minute de functionare.

La controlul efectuat la unitatea respectiva, un chiosc situat in bazarul Dunarea, s-au mai gasit la comercializare alte cinci asemenea sonerii, care nu aveau elemente de identificare-caracterizare, precum si modul de functionare. Au fost oprite de la comercializare, iar agentul economic a fost sanctionat cu un milion de lei.

O alta reclamatie, neintemeiata, de data aceasta, viza costul prea mare al transportului cu taxiul. In acest caz, inspectorii au constatat ca taximetristul avea afisat si il informase pe consumator despre pretul pe care trebuia sa-l plateasca pentru cursa.

„Cetateanul care a reclamat tariful cursei a fost informat si la plecare si pe parcursul calatoriei. A fost insa o suma mare, de 200.000 lei, pentru ca si distanta a fost mare, dar consumatorii trebuie sa intrebe care sint costurile“, a spus Anastasia Horhoianu, inspector sef adjunct al OJPC Mehedinti.

Cea de-a treia reclamatie s-a referit la calitatea unui telefon mobil, care s-a defectat in termenul de garantie. Telefonul fusese primit ca bonus, de catre un cetatean care isi achitase integral abonamentul la cablu. Reclamatia a fost intemeiata, iar consumatorul a primit un telefon nou, cu parametri de calitate corespunzatori.

In multe unitati de alimentatie publica nu sint respecta conditiile de igiena

Primele controale din acest an ale inspectorilor OJPC Mehedinti au scos la iveala numeroase deficiente. Au fost verificate doua unitati de alimentatie publica, una situata pe strada Traian si alta pe bulevardul Tudor Vladimirescu din Drobeta Turnu Severin, fiind constatate abateri grave de la conditiile de igiena: substantele dezinfectante nu erau preparate, tevile de scurgere erau murdare, cestile de cafea erau crapate si insuficient spalate, iar grupurile sanitare erau nedezinfectate si nedotate corespunzator.

De asemenea, unitatile verificate aveau ventilatia necorespunzatoare, iar personalul nu purta echipament de protectie. In aceste cazuri s-a dispus masura de oprire temporara a prestarii serviciilor catre populatie si au fost aplicate doua sanctiuni contraventionale in valoare totala de sapte milioane de lei.

„Am verificat si doua magazine, din zona autogarii, unde am gasit produse cu termen de valabilitate expirat, respectiv napolitane, biscuiti, mentosane, dar si produse fara elemente de identificare-caracterizare. In acest caz, am dispus oprirea definitiva de la comercializare a produselor expirate, care au fost distruse pe loc, si oprirea temporara de la comercializare, pentru produsele cu abateri de informare-etichetare. Am aplicat doua sanctiuni, in valoare de trei milioane de lei“, a spus Anastasia Horhoianu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS