29 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăMagazinLa pas... prin mare

La pas… prin mare

Odată cu sosirea vacanţei, mulţi dintre noi ne îndreptăm paşii spre mare, pentru a ne bucura de soare, apă şi plaja cu nisip fin. Dincolo de relaxare, petrecerea câtorva zile pe malul mării este mult mai benefică pentru sănătate decât am putea crede. Potrivit yahoo!news, apa mării, nămolul, algele şi aerul marin au proprietăţi terapeutice atât asupra fizicului, cât şi asupra psihicului. De altfel, calităţile terapeutice ale apei marine sunt cunoscute din cele mai vechi timpuri, însuşi părintele medicinei, Hypocrate, observând că apa mării în contact cu pielea scade riscul infecţiilor. De altfel, în literatura de specialitate, tratamentul cu apă de mare a primit şi o denumire: talasoterapie. Principiile acestei metode constau în eliminarea toxinelor din organism şi în stimularea funcţiilor vitale. Potrivit oamenilor de specialitate, talasoterapia creşte imunitatea, îmbunătăţeşte activitatea inimii, circulaţia sanguină şi este benefică pentru articulaţii şi muşchi. În plus, aerul marin este lipsit aproape în totalitate de microbi şi de virusuri, conţinând, în schimb, o serie de aerosoli naturali. De asemenea, acesta favorizează dilatarea vaselor sanguine şi accelerează schimburile dintre organism şi mediul marin.

Tratament… cu apă

Pentru a face o astfel de terapie, trebuie să urmaţi câteva reguli. Astfel, intrarea în apă trebuie făcută gradat, după o expunere la soare de maximum zece minute, pentru a evita astfel un eventual şoc termic. Atenţie, căci apa nu trebuie să fie prea rece. Temperatura apei mării nu trebuie să fie mai mică de 20-25 de grade Celsius. În cazul în care aveţi senzaţia de frig, mai bine renunţaţi la talasoterapie. Aceasta se practică vara, pe litoralul oceanelor şi mărilor calde, şi iarna, în centre specializate. De asemenea, puteţi face plimbări stând mai mult cu picioarele prin apă. Astfel veţi stimula punctele de presopunctură din talpă, având parte de un adevărat masaj reflexoterapeutic.
Marea nu este benefică doar pentru fizic, ci şi pentru psihic. Valurile induc o stare de linişte, datorată, din câte se pare, ionilor negativi eliberaţi, care încetinesc ritmul cardiac şi respirator. De regulă, persoanele care suferă de nervozitate şi de tulburări de somn se adaptează după trei zile.
Câteva zile la mare vă scapă de stres, vă ajută să vă menţineţi greutatea, iar activitatea fizică vă ajută să vă tonifiaţi musculatura.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS