19.5 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăMagazinReaduceţi distracţia în cuplu

Readuceţi distracţia în cuplu

O relaţie de lungă durată nu trebuie să presupună numai lucruri care „trebuie“ făcute, ci şi joacă şi distracţie

Societatea modernă a devenit un fel de cultură a lucrurilor înfăptuite de oameni. Sunt atât de multe lucruri de făcut, atât de multe obiective de îndeplinit şi atât de multe probleme care ne ţin mintea ocupată încât de multe ori uităm să trecem pe agenda de lucru şi timpul pe care să-l petrecem cu partenerul. Dacă distracţia în cuplu a fost uitată undeva în umbră, atunci relaţiei îi lipseşte acel strop de strălucire care o face specială. În plus, din acest motiv este foarte posibil să vă simţiţi frustrat şi plictisit de rutina care vă copleşeşte şi parcă nu se mai termină.
Potrivit unui sondaj recent de opinie, 31 la sută dintre cuplurile „de cursă lungă“ îşi doresc să aducă mai multă veselie în relaţie. Dacă faceţi parte din această categorie, vă propunem câteva idei pentru a aduce distracţia în cuplu.

Fiţi spontani
Vă gândiţi mereu că ar trebui să vă distraţi mai mult, dar nu reuşiţi niciodată. Întrebaţi-vă ce v-aţi dori să faceţi pentru a vă distra, definiţi clar aceste acţiuni şi apoi faceţi propunerea: „Hai să mergem cu bicicleta prin parc“ sau „Hai să ieşim diseară la discotecă“. Fiţi creativ, încurajaţi-l pe partenerul dumneavoastră să se implice şi gustaţi veselia împreună.

Faceţi planuri prin joacă
Chiar şi planificarea acţiunilor viitoare poate fi făcută în joacă. De exemplu, îi puteţi propune partenerului ca fiecare să scrie pe câte un bileţel cinci lucruri pe care şi-ar dori să le facă. Puneţi apoi toate bileţelele într-o urnă, programaţi o zi pentru o activitate, apoi trageţi la sorţi un bileţel. Chiar dacă vi se pare că nu este neapărat pe placul dumneavoastră ceea ce extrageţi din urnă, participaţi totuşi la respectiva activitate, căci simplul fapt de a face ceva nou sau diferit vă poate face să vă distraţi.

Schimbaţi-vă obiceiurile
Faceţi lucruri obişnuite în alt ritm decât în mod normal. De exemplu, dacă obişnuiţi să faceţi dragoste dimineaţa, variaţi programul şi faceţi sex şi după-amiaza; dacă, de obicei, luaţi cina acasă, ieşiţi în oraş la ceas de seară. Dacă programul vostru de sfârşit de săptămână constă în întâlniri cu prietenii, faceţi variaţiuni şi mergeţi în oraş doar voi doi, iar dacă în general vedeţi filmele preferate acasă, mobilizaţi-vă şi mergeţi din când în când la cinematograf. Schimbarea rutinei poate genera „modele“ noi de distracţie, prin urmare, este o bună metodă de a vă „condimenta“ relaţia.

Variaţi locurile în care vă petreceţi timpul
Dacă, de obicei, mergeţi la un anume restaurant sau bar, în care v-aţi petrecut multe zile şi seri, schimbaţi locaţia. Chiar dacă sunteţi familiarizaţi cu atmosfera şi personalul din acele locuri, va fi bine să mergeţi şi în alte localuri, pentru diversitate.
Ideea este valabilă şi pentru concedii. În cazul în care de ani întregi mergeţi să vă relaxaţi în aceeaşi staţiune, planificaţi-vă o vacanţă într-un alt loc, cu totul diferit, care vă va oferi alte distracţii, alte peisaje şi altă atmosferă.

Faceţi planuri şi visaţi împreună
Nimic nu vă poate opri să visaţi cu ochii deschişi la ceva ce vă doriţi şi să faceţi planuri în acest sens. Uneori, simplul fapt de a discuta despre idealurile dumneavoastră vă poate face să vă simţiţi mai aproape de ele. Fie că este vorba de vacanţa perfectă, de casa visurilor dumneavoastră sau de planurile de viitor, discuţiile despre aceste lucruri reprezintă activităţi extrem de plăcute. Poate că aceste visuri nu vor deveni niciodată realitate, însă explorarea lor poate stimula şi chiar inspira distracţia.

Schimbaţi rolurile
Dacă, în general, dumneavoastră sunteţi cel care face planurile (de ieşire cu prietenii, de vacanţă), daţi-i şi partenerului ocazia să facă aceste lucruri – va fi o noutate pentru amândoi. Dacă, de obicei, partenerul este cel care iniţiază partidele de amor, surprindeţi-l cu o propunere „obraznică“; sau dacă v-aţi obişnuit să fiţi cel care vorbeşte mereu în relaţie, asumaţi-vă rolul de confident şi lăsaţi-vă partenerul să spună ce are pe suflet. Dovediţi creativitate găsind diverse ipostaze în care schimbarea rolurilor ar putea condimenta relaţia cu distracţia şi veselia pe care vi le doriţi.
 

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS