20 C
Craiova
miercuri, 5 iunie, 2024

Scurte ştiri

Cursă de cai fără… cai
Locuitorii oraşului Birmingham au asistat de curând la cea de-a şaptea ediţie a unei curse de cai speciale. După cum informează site-ul zigonet.com, caracterul neobişnuit al cursei constă în faptul că la acest eveniment nu a fost prezent nici măcar un cal adevărat, ci toţi participanţii s-au costumat în jochei şi au cărat după ei, printre obstacole, căluţi de pluş, pe un traseu de aproape 550 de metri. Mii de persoane s-au adunat pentru a asista la această parodie a Cursei Naţionale, o tradiţie britanică păstrată de sute de ani. Costumele originale ale participanţilor au făcut deliciul publicului, concurenţii fiind în acelaşi timp şi jochei, şi cai. Ca la orice cursă care se respectă, s-au făcut şi pariuri, iar toţi banii strânşi au fost donaţi unei organizaţii caritabile.

Belgienii sărbătoresc o zi fără e-mail
Belgienii vor sărbători vineri, 27 noiembrie, Ziua naţională fără poştă electronică, informează site-ul zigonet.com. Iniţiatorul acestui proiect, Gunnar Michielssen, le-a cerut tuturor persoanelor fizice şi juridice să limiteze pe cât posibil utilizarea e-mail-ului în acea zi. Obiectivul acestei acţiuni este acela de a promova contactul direct între persoanele care vor să comunice şi de a-i convinge pe belgieni să renunţe măcar pentru o zi la poşta electronică şi la celebrul messenger. „E-mail-ul riscă să devină victima propriului său succes, iar numărul de mesaje electronice este în continuă creştere, în detrimentul contactului şi comunicării personale“, a explicat Michielssen.

Brad Pitt şi Angelina Jolie, generoşii de la Hollywood
Brad Pitt şi Angelina Jolie nu formează numai cuplul de aur al Hollywood-ului, ci se pare că sunt şi cea mai generoasă pereche din Cetatea Filmului. După cum informează site-ul starpulse.com, cei doi au donat anul trecut aproape şapte milioane de dolari, sumă care a ajuns în contul mai multor organizaţii de caritate. Potrivit publicaţiei The Hollywood Reporter, fundaţia înfiinţată de cuplul Jolie-Pitt a obţinut în 2008 fonduri de peste 13 milioane de dolari, din care jumătate au fost donate altor organizaţii caritabile. Printre beneficiarii generoaselor donaţii se numără organizaţia nonprofit Global Health, Fundaţia „Make it Right“, Asociaţia Tinerilor Creştini din America, mai multe şcoli din Springfield, statul Missouri, dar şi câteva proiecte umanitare desfăşurate în Cambodgia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII