23.2 C
Craiova
joi, 6 iunie, 2024
Știri de ultima orăMagazinO cremă pentru fiecare ten

O cremă pentru fiecare ten

O cremă pentru ten se regăseşte pe etajera oricărei doamne şi domnişoare trecute de 20 de ani. Numai că, deseori, aceasta nu este potrivită şi binefăcătoare.

O cremă bună nu este echivalentul celei de firmă. De asemenea, crema indicată tenului dumneavoastră nu este cea pe care aţi ales-o din magazin numai pentru că are factor de protecţie.
Pentru a afla ce cremă poate face minuni cu tenul dumneavoastră, păstrându-l curat şi sănătos, trebuie să vizitaţi un salon specializat, pentru a şti ce fel de ten aveţi. Testul efectuat vă va ajuta să alegeţi crema potrivită şi să împiedicaţi apariţia unor probleme nedorite.

Sfatul specialistului

Înainte de a achiziţiona o cremă, trebuie să ştiţi ce produs să alegeţi. Nu e vorba de firma producătoare, ci de conţinutul cremei respective.
„Între 20 şi 35 de ani, este recomandată o cremă hidratantă, aleasă în funcţie de tipul de ten. După 35 de ani, sunt recomandate cremele cu vitamine, în principal A, E, F, alese, bineînţeles, în funcţie de tipul de ten“, a precizat Mariana Preda, cosmeticiană.
După 35 de ani, reprezentantele sexului frumos trebuie să îşi facă o dată pe săptămână un gomaj, la fel cum trebuie să-şi aplice măşti cu fructe de sezon şi argilă.
„Din cadrul acestui ritual nu trebuie să lipsească utilizarea unei loţiuni. Pentru ten gras, sunt recomandate cele cu alcool, în vreme ce pentru tenul uscat, loţiunea nu trebuie să conţină alcool. Dacă folosiţi o loţiune nepotrivă tenului dumneavoastră, puteţi să aveţi probleme. Dacă o persoană are tenul gras şi foloseşte cremă sau loţiune pentru ten uscat, tenul va deveni şi mai gras, vor apărea comedoane (puncte negre – n.r.), tenul căpătând o nuanţă cenuşie. Dacă tenul e uscat şi se foloseşte o cremă pentru ten gras, acesta se va usca mai mult, iar ridurile se vor adânci“, a completat Mariana Preda, cosmeticiană.
O regulă care nu trebuie ignorată implică o demachiere completă înainte de aplicarea unei creme, dimineaţa sau seara.
Din arsenalul oricărei doamne sau domnişoare care ţine la sănătatea tenului nu trebuie să lipsească nici cremele zilnice: cele hidratante – pentru ritualul de dimineaţă, şi cele nutritive – seara.

Pentru fiecare vârstă

Dacă aveţi 20 de ani, este recomandat să achiziţionaţi o cremă de noapte care să conţină ingrediente cât mai naturale, ca uleiuri esenţiale, miere, aloe vera, muşeţel. Dacă aveţi ten mixt sau gras, optaţi pentru o formulă uşoară, fără ulei. La 30 de ani, opţiunile trebuie să se schimbe. Ingredientele-cheie sunt retinolul, colagenul, aminoacizii, ceramidele, vitaminele. Nu ezitaţi să achiziţionaţi şi o cremă antirid pentru pielea din jurul ochilor. După 40 de ani, începeţi să folosiţi crema de noapte cu efect antirid, care tratează ridurile în profunzime. Căutaţi creme care conţin colagen, retinol, ceramide, peptide, panthenol, lipide, extracte de soia, uleiuri esenţiale şi vitamine.

Fructe pentru ten

Pentru că, pe lângă cremele folosite, tenul are nevoie de măşti, fructele sau sucurile de fructe indicate pentru tenul uscat sunt: pere, mere, avocado. Substanţele care pot fi folosite la măştile pentru ten uscat trebuie să fie nutritive: mierea, laptele, smântâna, uleiul de măsline, gălbenuşul de ou.
Fructele şi sucul de fructe care sunt recomandate pentru tenul gras sunt: roşiile, lămâile, caisele, portocalele, zmeura, căpşunile. Fructele pot fi tăiate rondele şi aplicate pe tenul demachiat sau puteţi unge faţa cu sucul acestora. După cinci minute, tenul se clăteşte şi se hidratează.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU