22.8 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024

O toamnă boemă

Fie că este vorba de pălării, broşe, curele, accesoriile vor da întotdeauna un aer misterios ţinutei dumneavoastră.

 

Odată cu lansarea noilor colecţii pentru toamnă-iarnă 2008/2009, designerii nu au uitat de accesorii, cele care dau strălucire ţinutei. Aruncând o privire în colecţiile internaţionale, aflăm ultimele tendinţe. Valentino, de exemplu, recomandă rochiile drapate din tul roz pal, completate de o centură pentru un plus de eleganţă şi rafinament. Sezonul acesta este, în viziunea designerului italian, unul din care curelele nu trebuie să lipsească. Strălucitoare şi uşor de abordat, ele pot fi asortate atât la pantalon, cât şi la fustă, chiar şi în loc de cordon la un palton sau la un trenci. Cureaua se găseşte şi în cadrul colecţiei de toamnă-iarnă purtând semnătura Proenza Scouler. Recomandarea lor sună puţin diferit. „Alegeţi o curea simplă, bărbătească, din piele maro închis sau neagră, cu care să accesorizaţi pantalonii şi rochiile. Credem cu tărie că look-ul inovator al sezonului rămâne însă funda gigant, cu care sunt închise cămăşile. Respectaţi deci direcţia: fără nasturi, adoptaţi panglicile!“, se precizează în prezentarea colecţiei de pe site-ul stiletto.ro.

Pe de altă parte, Armani aduce în prim-plan mănuşile lungi din piele, care îşi recapătă statutul de accesoriu principal al rochiilor cu prestanţă. De asemenea, designerul recomandă pentru zilele reci de iarnă ţinutele vestimentare completate la guler sau manşete de blănuri, suplimentate cu ciucuri. Şi Oscar de la Renta vorbeşte de accesoriile pufoase şi călduroase, dar şi de curele. Şi femeia Dior a acestui sezon dictează opulenţa, autenticitatea, strălucirea, reinventează şi revitalizează accesorizarea vintage, cu ajutorul ingenioaselor accesoriii: pantofi, embleme şi bentiţe.

 

Pălăriile, inelele şi broşele, accesoriile sezonului

 

Se pare însă că pălăriile sunt ultima tendinţă a sezonului rece. Un astfel de accesoriu vă va transforma într-o adevărată apariţie în peisajul urban, susţin designerii, care şi-au propus să scoată femeia din anonimat. Dacă vreţi să fiţi elegantă, dar în acelaşi timp şic, puteţi alege o pălărie cu pătrăţele alb şi negru, cu o pată de culoare dată de o bandă sau o eşarfă roşie legată în jurul său. Adeptele stilului britanic vor alege o pălărie în carouri roz cu maro, combinaţie la modă în acest sezon. Pentru doamnele nonconformiste, designerii recomandă pălăriile cu imprimeuri gen leopard.

Nu trebuie să renunţaţi în acest sezon nici la bijuterii. Se aliniază, în primul rând, noilor tendinţe broşele, revenind în prim-plan, după ce mulţi ani fuseseră uitate. Cele preţioase vă vor transforma într-o divă, dacă le veţi accesoriza la o rochie de zi sau la o cămaşă albă simplă, acele modele în formă pătrată, metalică, în combinaţii la modă argintiu cu mov vor vorbi de eleganţă, iar broşele accesorizate cu lănţişoare şi bănuţi vor imprima un exotism de care, uneori, orice ţinută are nevoie. În ceea ce priveşte inelele, în culori vii, portocaliu, de exemplu, vă vor înviora zilele mohorâte şi ploioase, în vreme ce altul, în nuanţe de auriu închis, vă va duce cu gândul la regine, făcându-vă să vă simţiţi asemenea lor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS