19.4 C
Craiova
duminică, 2 iunie, 2024
Știri de ultima orăMagazinParadisul jucăriilor

Paradisul jucăriilor

După ce Moş Nicolae a trecut, lăsând în ghetuţele celor mici felurite daruri, vine rândul lui Moş Crăciun să aducă sub brad cadouri.

Moş Crăciun a reuşit să citească toate scrisorile copiilor, aşa că şi-a început periplul prin magazinele de profil, „înarmat“ cu lista de cumpărături. S-a oprit în supermarketuri pentru a aduna în sacul cu cadouri dulciuri pentru toţi pretenţioşii şi mofturoşii. Nu a uitat nici de jucării. Aşa că a pornit cu săniuţa trasă de reni prin oraş pentru a găsi locul potrivit de unde să-şi umple desaga. Pe strada Henri Coandă, la numărul 34, renul Rudolf a oprit sania. Zărise un panou, pe care stătea scris „Prichindel“. Numele aducea cu apelativul pe care îl primesc deseori micuţii, semn că aici aveau să găsească toate cele necesare. Au intrat timid şi au desfăcut lista, pe care erau trecute dorinţele copiilor. Mihnea îi scrisese Moşului că şi-ar dori o maşinuţă. Nu oricare, aşa că bătrânul din Laponia a ales o maşinuţă Gowi de nouă lei. N-a uitat nici de păpuşile de la Disney, despre care îi scrisese Oana. A luat mai multe, căci orice fetiţă visează să aibă în colecţia de acasă un astfel de exemplar. Moşul a trebuit să scoată din buzunar pentru cea mai ieftină păpuşă 25 de lei, iar pentru cea mai scumpă, 90. Vor poposi în sacul Moşului, până la Crăciun, şi piticii din Albă ca Zăpada, care costă 20 de lei, dar şi Mica Sirenă şi Yasmine, din Lampa lui Aladin.

Pentru micuţii cu vârste peste un an, ajutoarele Moşului au ales câteva jocuri de creativitate de la Gowi, căci „Prichindel“ este singurul distribuitor de jucării al acestei firme din Craiova. Pentru fetiţele trecute de trei ani au fost alese măsuţe de servit, cu ceşcuţe de ceai de la aceeaşi firmă – Gowi, la preţul de 104 lei. O trusă de hair style, cu oglindă, agrafe, clame, inele, la 96 de lei, ar fi tocmai potrivită pentru domnişoarele care vor să fie cochete, aşa că e şi ea pusă în sacul bătrânului din Laponia.

Cadouri pentru toţi mofturoşii

Şi cei mai exigenţi prichindei vor capitula în faţa jucăriilor alese de Moşul. Garajul de maşinuţe de la Gowi, la 55 de lei, îi va încânta cu siguranţă, la fel şi tunelul care costă 65 de lei. Melcul şi elefantul de la Fisher Price vor cuceri, de asemenea. Pentru împătimiţii filmuleţului „Cars“, Moşul va aduce colecţia cu acelaşi nume. Preţul unei maşinuţe de acest gen oscilează între 27 şi 68 de lei. Tot de la Fisher Price vine şi ursuleţul care îi învaţă pe micuţi să numere, să spună primele litere, cerându-le în schimb o îmbrăţişare caldă. Maimuţa cântătoare care se dă peste cap îl cucereşte pe bătrânul Moş Crăciun, convingându-l s-o pună alături de celelalte jucării din sac. În plus, preţul său nu este deloc mare – 70 de lei. Maimuţei îi face concurenţă văcuţa muzicală de la Simba, dar şi căsuţa. Preţul primeia – 63 de lei, iar al celeilalte, 66 de lei. Li se alătură steluţa cântătoare cu imagini, la 112 lei, dar şi caruselul cântător. Colecţia Spider, maşinuţele lui Spider, laboratorul se înghesuie printre cadouri. Preţurile pieselor care alcătuiesc colecţia cunoscutului personaj oscilează între 27 şi 105 lei. Nu sunt uitate nici jocurile pentru copii ceva mai mari: comoara lui Piticot vine cu cele trei variante (simplă – 14 lei, pe suport magnetic – 17 lei, dar şi în formă tridimensională – 28 de lei), diferitele puzzele, dar şi cele 35 de jocuri în unul singur, la 21 de lei. Mai atrag atenţia şi bucătăriile de la Motto, dotate cu un radio electric din al cărui difuzor se aud ritmuri de jazz, salsa, rock, cu maşină de spălat, frigider, şi care costă 200 de lei. Deosebit este şi setul de curăţenie, cu maşină de spălat, masă de călcat şi fier, la 84 de lei. Printre ultimele jucării care îşi fac loc în sacul îndesat al Moşului se numără o chitară electrică la 45 de lei, dar şi un power Notebook la 135 de lei. O dată lista de cumpărături epuizată, Moşul părăseşte magazinul, promiţându-şi că la anul va trece din nou pe la „Prichindel“, să-şi umple sacul cu cadouri. Ba poate îşi va opri şi pentru el o jucărie care să-i aline singurătatea peste an, atunci când poştaşul nu-i va mai bate la uşă cu desaga plină de scrisori şi când picioarele sale nu vor mai bate magazinele.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU