18.3 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024

Scurte ştiri

Au tâlhărit un bătrân

Poliţia a fost sesizată duminică dimineaţă de Nicolae Ş., de 68 de ani, din comuna doljeană Izvoarele, că în noaptea precedentă doi bărbaţi i-au furat din casă 550 de lei şi un telefon mobil marca Sagem. Poliţiştii au demarat cercetările şi i-au identificat pe Marian Şerbănică, de 18 ani, Marius Neagoe, de 19 ani, şi Florin Ştolea, de 32 de ani, ca autori ai tâlhăriei. În noaptea de sâmbătă spre duminică, aceştia s-au deplasat la locuinţa victimei, Ştolea a rămas de pază la poartă, iar ceilalţi doi au pătruns în camera în care dormea Nicolae Ş., l-au imobilizat şi au sustras banii şi telefonul mobil. Cei în cauză sunt cercetaţi în stare de libertate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie.

 

Au căzut cu scuterul

Doi tineri din Calafat au ajuns în spital după ce, din cauza lipsei de experienţă, conducătorul scuterului pe care se aflau a pierdut controlul direcţiei. Marian G., de 14 ani, şi Daniel E., de 13 ani, ambii din localitate, au suferit vătămări corporale uşoare.

Poliţia desfăşoară permanent acţiuni de control şi prevenire a încălcării normelor de circulaţie de către conducătorii de mopede şi motociclete. În ultima săptămână, poliţiştii au sancţionat 91 de scuterişti şi motociclişti pentru încălcarea legislaţiei în domeniu sau pentru autovehicule neînmatriculate ori neînregistrate. „O analiză făcută la nivelul Poliţiei Rutiere a indicat faptul că în acest an s-a înregistrat cea mai mare preocupare vizând conducătorii de motoscutere şi motociclete, aplicându-se peste 1.400 de sanţiuni până în prezent. Rezultatele acţiunilor frecvente ale poliţiştilor se pot vedea în sensul că numărul celor care s-au prezentat la primărie pentru înregistrarea vehiculelor a ajuns la 500“, a declarat subcomisar Maria Vasile, purtătoarea de cuvânt a IPJ Dolj.

Dragoş GAVRILĂ

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS