19.5 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăMagazinÎn căutarea cravatei perfecte

În căutarea cravatei perfecte

Alegerea unei cravate potrivite poate fi o adevărată bătaie de cap, iar bărbaţii trebuie să ştie care sunt criteriile după care trebuie să se ghideze când cumpără un astfel de obiect vestimentar.

Cravata pe care un bărbat o poartă reflectă personalitatea acestuia, poziţia socială, dar şi viziunea sa asupra stilului şi modei. De exemplu, un bărbat care lucrează într-o bancă va adopta întotdeauna un stil vestimentar conservator. Prin urmare, cravatele pe care le va asorta la costumele rigide vor fi ori de culoare albastru închis, eventual cu dungi gri, fie vor fi gri cu dungi albastre. Pe de altă parte, bărbaţii mai puţin conservatori, artiştii, oamenii de televiziune sau cei interesaţi în mod obişnuit de tendinţele din modă vor alege cravate „ţipătoare“, care să reflecte stilul lor de viaţă agitat. Pentru astfel de persoane, cravatele din mătase cu modele care sar în ochi sunt o alegere mult mai potrivită. Oferta este diversificată în materie de cravate, iar opţiunea fiecăruia depinde nu doar de mediul în care lucrează sau trăieşte, ci şi de personalitatea sa.

Culori şi modele

Cravatele uni sunt foarte elegante şi de efect, mai ales dacă sunt de calitate şi din mătase sută la sută. Dacă vreţi o culoare mai îndrăzneaţă, puteţi opta pentru roşu, vişiniu, dar şi toată paleta de nuanţe portocalii. Dacă intenţionaţi să obţineţi o imagine mai rafinată, alegeţi cravate uni de culoare gri sau chiar negru. Acestea au un impact vizual foarte puternic dacă sunt asortate la o cămaşă în aceeaşi nuanţă şi dacă, bineînţeles, „completează“ un costum bine croit.
Dacă nu vă place ideea de accesoriu uni, puteţi alege o cravată cu model, fie că acesta este simplu sau puţin mai îndrăzneţ. Dungile sunt foarte potrivite şi, în general, pentru cravate se optează pentru dungile oblice, dar în final puteţi alege orice alt model, atâta timp cât vă place şi vă reflectă personalitatea. Indiferent cât de nonconformist aţi fi, trebuie să ţineţi seama de faptul că o cravată cu floricele sau una roz aprins nu este cea mai bună alegere dacă trebuie să participaţi la o şedinţă sau dacă lucraţi într-un mediu conservator. În plus, aveţi grijă să cumpăraţi cravate pe care să le puteţi asorta uşor la cămăşile şi costumele din garderoba dumneavoastră.
Alegerea unei cravate este asemănătoare cu alegerea oricărui alt accesoriu: aceasta trebuie să se potrivească stilului dumneavoastră şi să se asorteze la costumele pe care le purtaţi. Dacă de obicei adoptaţi stilul clasic, o cravată cu animale sau cu personaje de desene animate nu ar fi cea mai inspirată alegere, pentru că nu s-ar potrivi în nici o situaţie cu restul hainelor dumneavoastră. Ca regulă generală, atunci când mergeţi la cumpărături, căutaţi să puneţi accent pe calitate şi „înduraţi-vă“ să cheltuiţi mai mult pentru o cravată care merită.
   
Dimensiunile cravatei

În general, lăţimea ideală a unei cravate este de opt centimetri. Cele care îndeplinesc acest criteriu nu se vor demoda niciodată. În prezent, tendinţa în materie de modă impune cravatele puţin mai late, asemănătoare cu cele purtate în anii ’60 – ’70, iar o cravată de zece centimetri poate da un plus de eleganţă şi rafinament ţinutei. În ceea ce priveşte lungimea cravatelor, aceasta se încadrează între 130 şi 150 de centimetri, în funcţie de stil şi de firma producătoare.
Preţul reprezintă un criteriu foarte bun de evaluare a calităţii cravatei, dar vă puteţi da seama de aceasta şi la o simplă atingere. Cravatele de mătase sunt foarte fine, dar nu fragile. Oricum, indiferent de preţul pe care îl au, nu cumpăraţi niciodată cravate care au fire agăţate sau cute. Alt criteriu ce denotă calitatea unei cravate este tăietura: aceasta trebuie să fie dreaptă, în aşa fel încât cravata să poată cădea drept după ce faceţi nodul. Dacă găsiţi o cravată care se încreţeşte atunci când o ţineţi în palmă nu este recomandat să o cumpăraţi, mai bine mai căutaţi, pentru că probabil nu va sta dreaptă după ce îi faceţi nod.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS