22.5 C
Craiova
miercuri, 5 iunie, 2024

Scurte stiri

Craniu de 74 de milioane de euro

Artistul britanic Damien Hirst, figură emblematică a artei conceptuale, a prezentat vineri ultima sa operă. După cum informează site-ul Yahoo!News, este vorba despre un mulaj de craniu uman încrustat cu diamante în valoare de 50 de milioane de lire sterline (74 de milioane de euro). Opera este intitulată „For The Love Of God“ şi este copia din platină a unui craniu din secolul XVIII, pe care au fost aplicate 8.601 diamante. Originea pietrelor preţioase a fost verificată pentru a se stabili că acestea nu provin de pe piaţa neagră. Damien Hirst speră ca opera sa să fie expusă la British Museum. Moartea este una dintre temele principale abordate de Damien Hirst, care a declarat că atentatele de la 11 septembrie 2001 din Statele Unite ale Americii au fost o operă de artă. Ulterior, artistul şi-a cerut scuze pentru afirmaţiile sale.

Un american a doborât recordul la mâncat hot-dog

Joe Chesnut, un american de 22 de ani, a doborât sâmbătă în Phoenix, Arizona, recordul mondial la mâncat hot-dog. După cum informează site-ul Yahoo!News, tânărul a mâncat 59,5 hot-dogi în numai 12 minute. Joe, care cântăreşte 100 de kilograme, a doborât performanţa realizată anul trecut la Coney Island, de japonezul Takeru Kobayashi, care a mâncat 53 de hot-dog.
„Am crezut mereu că există o limită a stomacului şi a voinţei umane, însă se pare că nu este aşa“, a comentat Ryan Nerz, din cadrul organizaţiei Major League Eating, care este comitetul mondial al tuturor „sporturilor“ care au legătură cu stomacul.

George Michael şi-a anulat concertul de la Praga

Cântăreţul britanic George Michael a fost nevoit să-şi anuleze sâmbătă un concert pe care trebuia să-l susţină la Praga, din cauza unui accident pe drumul dinspre Bucureşti spre Praga, în care a fost implicat unul dintre camioanele ce transportau părţi ale scenei. După cum informează site-ul 7sur7.be, care citează agenţia care a organizat turneul artistului, Interkoncerts, o mare parte din podiumul special pe care trebuia să cânte artistul a rămas în camionul implicat în accident şi a fost imposibil ca aceasta să fie înlocuită. Concertul lui George Michael, de 43 de ani, pe numele său adevărat George Panayiotou, făcea parte, ca şi cel de la Bucureşti, din turneul „25 Live Stadium Tour“.

Katie Holmes – pregătită să devină din nou mamă

Actriţa Katie Holmes a declarat, în cadrul emisiunii americane „Entertainment Tonight”, că este pregătită să aibă alţi copii, informează site-ul Yahoo!News.
„Copiii sunt atât de dulci. Suri adoră să fie în preajma lor“, a declarat soţia actorului american, Tom Cruise. Întrebată dacă vrea mai mulţi copii, Holmes a răspuns: „Da, cu siguranţă“.
Actriţa a adus pe lume, în aprilie 2006, o fetiţă. Katie s-a reîntors de curând pe platourile de filmare, alături de Diane Keaton şi Queen Latifah, cu care lucrează la pelicula „Mad Money“. Tom Cruise, de 44 de ani, şi Katie Holmes, de 28 de ani, s-au căsătorit pe 18 noiembrie 2006, în Italia, când fetiţa lor avea şapte luni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS