22.5 C
Craiova
miercuri, 5 iunie, 2024
Știri de ultima orăMagazinFrumusetile ultimului secol

Frumusetile ultimului secol

Desi tendintele modei s-au schimbat, de-a lungul deceniilor, „definitia“ frumusetii a ramas aceeasi. De cele mai multe ori, aceasta definitie este dictata de trasaturile celor mai cunoscute vedete, care din anii ’20 si pâna astazi ne-au incântat privirile cu gratia lor.


Gloria Swanson


Nascuta cu numele Gloria Svensson, frumoasa „doamna“ a filmelor mute si-a gasit succesul financiar in industria cosmeticelor, precum si in domeniul modei.


Louise Brooks


O alta stea din era filmului mut, cunoscuta americanca, si-a câstigat admiratorii datorita frumusetii sale rapitoare. Tunsoarea sa „bob“, care a facut-o faimoasa in anii ’20, este purtata si astazi de catre doamnele „de moda veche“.


Greta Garbo


Actrita de origine suedeza a parasit bancile scolii la vârsta de 14 ani, când s-a angajat la un magazin.


Cariera sa a inceput ca model, vedeta ajungând mai târziu sa cucereasca inimile a milioane de fani din intreaga lume.


Jane Russell


Voluptuoasa bruneta a atras atentia cinefililor din anii ’40 cu tenul sau perfect „ca de portelan“, sprâncenele arcuite si rujul rosu aprins. Combinatia aceasta a facut-o mereu sa iasa in evidenta, câstigându-si admiratori pretutindeni.


Lauren Bacall


Vedeta a anilor ’45, care a reusit sa atraga publicul american extrem de rapid, Bacall apare si astazi pe micul ecran, fiind la fel de incântatoare, desi are peste 60 de ani.


Elizabeth Taylor


De-a lungul unei cariere actoricesti foarte indelungate, celebra actrita, de origine britanica, si-a schimbat imaginea de mai multe ori. Ea a reusit insa de fiecare data sa impuna noi curente in moda si stil.


Jean Seberg


Artista avea doar 17 ani când a fost aleasa sa joace rolul Ioanei D’ Arc, in filmul lui Otto Preminger. Ulterior, ea a devenit o marca a francezilor, influentând in continuu moda de la Paris. Din pacate, actrita a murit in 1979, când avea 41 de ani.


Ursula Andress


Actrita de origine elvetiana este foarte cunoscuta pentru scenele filmate doar in prosop, in pelicula „She“, din 1965, precum si pentru cele realizate in bikini, intr-un film din seria „James Bond“.


Debbie Harry


Cu parul blond, foarte deschis, si ochii accentuati de un machiaj puternic, frumoasa actrita a inspirat o generatie intreaga de „blondine“ din anii ’80.


Grace Jones


Frumoasa animatoare, nascuta in Jamaica, a devenit cunoscuta pentru comportamentul sau controversat si pentru stilul vestimentar neconventional.


Nastassja Kinski


Actrita, nascuta in Germania, si-a câstigat faima pe marele ecran in anii ’80, datorita frumusetii sale exotice. Prin stilul adoptat, Kinski aducea foarte mult cu o vedeta hollywoodiana a anilor ’50.


Michelle Pfeiffer


Autoproclamata „ratusca urâta“ este una dintre putinele actrite care arata mai bine, o data cu trecerea timpului. In fiecare an, la ceremoniile de decernare a celor mai importante premii din cinematografie, pielea vedetei pare mai catifelata, ochii mai expresivi, iar tunsoarea mai potrivita.


Cindy Crawford


Unul dintre cele mai cunoscute fotomodele din lume, Crawford a impresionat audienta cu un corp bine conturat si trasaturile fine, evidentiate intotdeauna de machiajul potrivit.


Linda Evangelista


Cunoscuta pentru replica „Nu ma trezesc dimineasa decât pentru minimum 10.000 de dolari pe zi“, Linda Evangelista face parte din lista asa-numitelor „manechine originale“. Alaturi de Cindy Crawford, Claudia Schiffer, Christy Turlington si Naomi Campbell, Evangelista a impus un curent cu totul nou pe podiumurile anilor ’90.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS