29.5 C
Craiova
joi, 6 iunie, 2024
Știri de ultima orăMagazinAdoptia - o moda printre staruri

Adoptia – o moda printre staruri

Ultima care a cazut prada tentatiei de a adopta un copil este Madonna. Cu putin timp inainte, acelasi lucru l-a facut faimoasa actrita Angelina Jolie. La Hollywood se pare ca adoptia a devenit o adevarata manie in rândul vedetelor, o manie ce reuneste doua „tendinte“ in voga: maternitatea si operele de binefacere.


In lumea vedetelor se pare ca adoptia a devenit o actiune de-a dreptul esentiala pentru ca personajul in cauza sa fie catalogat drept o adevarata stea. In ultimii ani am asistat la un adevarat val de adoptii si de actiuni umanitare ai caror protegonisti au fost personaje celebre din lumea cinematografiei si muzicii.


Ce poate fi mai indicat pentru o vedeta care a depasit vârsta biologica la care poate deveni mama sau care isi doreste sa faca ceva folositor pentru umanitate decât sa adopte un copil provenit dint-o tara subdezvoltata?


Ultima care a procedat astfel este Madonna. Dupa ce a adus pe lume doi copii pe cale naturala, regina muzicii pop a adoptat recent un copil african pe nume David Banda, de 13 luni, a carui mama a murit in urma unor complicatii pe care le-a avut la nastere. Desi poate nimeni nu se gândea la o reactie negativa in ceea ce priveste gestul cântaretei, nu toata lumea se pare ca a fost incântata de decizia acesteia.


Madonna si sotul ei, Guy Ritchie, au fost criticati de un grup de parlamentari scotieni tocmai pentru faptul ca au recurs la adoptie.


„Este mai mult un moft de vedeta. Cred ca este vorba aici de o nevoie a Madonnei, nu de cea a copilului. Familia acestuia din Malawi este importanta si cred ca micutul ar trebui sa stea cu rudele sale“, a declarat parlametarul Karen Gillon.


Angelina Jolie – mama adoptiva de profesie


Atunci când vine vorba despre adoptii, un nume cu „greutate“ la acest capitol este cel al actritei Angelina Jolie. Acesta a devenit in anul 1997, când avea doar 27 de ani, mama unui baietel orfan din Cambodgia, Maddox. In anul 2005, actrita a mai adoptat de aceasta data o fetita din Etiopia, Zahara, care avea atunci doar cinci luni si a carei mama naturala murise de SIDA.


Dupa ce actrita s-a implicat in relatia cu Brad Pitt, starul american i-a adoptat la rândul lui cei doi copii ai Angelinei, pentru ca la scurt timp cei doi sa aiba primul lor copil natural. Potrivit unor zvonuri recente, cuplul se pare ca isi mai doreste un copil, insa pentru moment nu s-au hotarât daca vor recurge la adoptie sau vor aduce pe lume alt mostenitor pe cale naturala.


Exemplul Angelinei Jolie a fost urmat de numeroase vedete de calibru. Actrita Sharon Stone a devenit mama unui baietel pe nume Roan, care in prezent are sase ani, si mai apoi a lui Laid, de sapte ani jumatate. Recent, vedeta filmlui „Basic Instinct“ a mai adoptat un copil, Quinn, si a declarat ca doreste ca in viitorul apropiat sa-si mareasca familia si sa vina in ajutorul copiilor defavorizati, lasând sa se inteleaga ca se gândeste la o noua adoptie.


Vedetele de la Hollywood – impresionate de dramele copiilor


Alta actrita devenita mama prin adoptie este Emma Thompson care a adoptat un baiat de 17 ani, Tindyebwa Agaba, pe care l-a intâlnit intr-un orfelinat in timp ce se afla intr-o misiune umanitara in Africa, in cursul anului trecut.


Parintii baiatului fusesera ucisi in timpul razboiului civil din Rwanda. Meg Ryan a adoptat recent o fetita din China, Daisy True, de 12 luni. Actrita mai este mama unui baiat, Jack, nascut in anul 1992, in timpul casatoriei sale cu Dennis Quaid.


Alta vedeta intrata si ea in rândul mamicilor adoptive este Halle Berry, care a adoptat-o pe fiica fostului sau sot, Eric Benet, de noua ani, originara din India, a carui mama naturala a murit in urma unui accident de masina.


Actrita Calista Flockart a adoptat si ea in anul 2001 un copil, in perioada in care era inca singura. Acelasi este si cazul actritei Michelle Pfeiffer, care a adoptat o fetita, Claudia Rose, inainte de a fi impreuna cu actualul sau sot, David Kelly.


Jamie Lee Curtis are si ea doi copii adoptivi, Annie si Thomas.


Nu poate fi uitata nici Nicole Kidman, care in perioada in care era casatorita cu Tom Cruise a adoptat doi copii, Isabelle Jane, nascuta in 1993, si Connor, nascut in 1995.


Actritele – mame in devenire


Exista de asemenea o serie de actrite care si-au exprimat in mod deschis dorinta de a deveni mame adoptive cât mai curând. Printre acestea se numara Kristin Davis, una dintre vedetele serialului „Sex and the City“, voluptuoasa Jordan, precum si cântareata Jessica Simpson. O dezvaluire cu totul surprinzatoare este cea a lui Britney Spears, care a precizat ca doreste sa calce pe urmele idolului sau, Madonna, si sa adopte si ea un orfan din Africa, cu toate ca este deja mama a doi copii, Sean Preston si Sutton Pierce. In prezent, interpreta piesei „Toxic“ se gândeste la posibilitatea de a primi un orfan in propria familie.


„Britney a fost mereu inspirata de Madonna, atât din punct de vedere muzical, cât si in ceea ce priveste viata personala. In prezent, isi doreste sa poata adopta si ea un copil defavorizat, marindu-si in acest fel familia“, a declarat un apropiat al cântaretei.


Nici actorii nu stau departe de tentatia adoptiei. Starul filmului „Die Hard“, care are trei fete cu fosta sa sotie, Demi Moore, a dezvaluit ca ar fi foarte fericit sa-i poata oferi un camin unui orfan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS