30.5 C
Craiova
joi, 6 iunie, 2024
Știri de ultima orăMagazinShakira - experta dansului oriental

Shakira – experta dansului oriental

Pentru o cântareata nu este de ajuns doar vocea pentru a cunoaste succesul. Pentru a cuceri inimile fanilor si mai ales pe cele ale barbatilor, artistele trebuie sa-si scoata in evidenta si calitatile de dansatoare. Printre cele mai apreciate cântarete-dansatoare se pare ca sunt cele care isi misca posteriorul intr-un mod cât mai provocator imprumutând elemente din asa-numitele „dansuri orientale“. Nu exista persoana care sa nu fi remarcat miscarile Shakirei sau pe cele ale lui Beyonce.


Shakira – regina dansurilor din buric


Miscarea posteriorului in forma cifrei opt, simbol al infinitului, miscarile genunchilor si ale bustului sunt caracteristice de baza ale dansurilor egiptene. Cunoscute si sub numele de dansuri orientale, „Raks Sharki“, in limba araba, sau „Belly Dance“, in engleza, aceasta modalitate de transpunere a muzicii in miscari ii „innebuneste“ pe privitori si le-a inspirat pe mai multe artiste ale zilelor noastre.


Se spune ca, in trecut, cele care dansau in acest fel reuseau chiar sa ajunga la orgasm. Chiar daca originile acestor dansuri nu sunt cu exactitate cunoscute, se stie ca erau raspândite din Turcia si pâna in Grecia si Africa. Conotatiile initiale ale „dansului din buric“ erau sacre si el era practicat in cadrul ritualurilor religioase. Dansatoarele din acele timpuri reuseau sa aiba orgasm in timp ce dansau in acest fel. De asemenea, dansul era folosit pentru educarea sexuala a tinerelor sotii.


In videoclipul pentru piesa sa „Whenever, whenever“, Shakira a oferit publicului un adevarat spectacol prin miscarile posteriorului sau. De asemenea, concertele sale au fost intotdeauna o adevarata provocare pentru domni, artista imbinând cum nu se poate mai bine muzica cu dansul, reusind chiar sa creeze un stil aparte, o combinatie intre dansurile orinetale si cele moderne. Miscarile provocatoare si unduirile lascive, asociate cu o vestimentatie care lasa se se zareasca o buna parte a corpului, au reprezentat pentru artista o adevarata cheie a succesului. Au existat insa si critici la adresa ei venite din partea unei calugarite de la liceul unde artista a studiat si care a aprecizat ca Shakira exagereaza atât in ceea ce priveste miscarile de dans, cât si in ceea ce priveste vestimentatia sumara pe care aceasta o adopta.


„Una dintre calugaritele de la fostul meu liceu m-a cautat pentru a discuta despre videoclipul piesei «Don

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS