18.3 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalEcologizare de vară

Ecologizare de vară

AIESEC Craiova demarează, din iulie şi până în septembrie, un program prin care urmăreşte o ecologizare intensă a oraşului

Peste 200 de elevi craioveni, 15 stagiari străini şi două luni de activităţi „eco“. Adică proiectul cel mai mare desfăşurat de AIESEC Craiova, „Learn to Change the Future“, care a luat startul în această săptămână în sala de spectacole a Casei Studenţilor. Pe scena pe care în toamnă defilau pretendente la concursul de miss, „aiesecarii“ olteni au primit tineri voluntari veniţi din ţări ca Estonia, Letonia, Grecia, Olanda, Iran, Egipt, Polonia sau Brazilia. Au ales România pentru că au auzit lucruri bune despre „Learn to Change the Future“ şi pentru că doresc să împărtăşească din experienţa lor elevilor implicaţi. „Stagiarii străini au venit pentru acest proiect, vor sta până în septembrie şi vor desfăşura diverse activităţi. De exemplu, vor vorbi despre cum se protejează mediul în ţara lor, vor avea dezbateri pe teme ca încălzirea globală, etică şi strategie socială sau dezvoltare sustenabilă“, a spus Anca Gabriela Mic, purtător de cuvânt AIESEC Craiova.
Proiectul se îndreaptă spre două mari direcţii: ecologie şi interculturalitate. Agenda lunilor iulie şi august este plină de activităţi, de la picnicuri, sport în aer liber, flashmob până la ecologizare în Parcul „Romanescu“ sau pe albia râului Jiu. „Chiar dacă în prezent s-au implicat numai elevi, noi nu impunem restricţii. Cei care doresc să ni se alăture în diverse activităţi ne pot contacta foarte uşor, pe www.aiesec-craiova.org“, a completat Anca Mic. De altfel, toţi locuitorii Craiovei se pot implica în „Learn to Change the Future“, pentru că, între 1 şi 31 august, va fi amplasat în Piaţa „Mihai Viteazul“ un cort pentru reciclare.

Mulţi participanţi, un singur scop

Thiago şi Konstantina sunt doi stagiari străini din Brazilia, respectiv Grecia, veniţi de o săptămână în Craiova pentru „Learn to Change the Future“. Energici şi optimişti, spun că vor să îndrume tinerii spre ecologie şi să ajute la rezolvarea unor probleme de mediu cu care se confruntă oraşul nostru. „Brazilia este foarte diferită de România. Am auzit lucruri bune despre această ţară, despre oameni şi de aceea am ales să vin aici“, a spus Thiago. Konstantina crede că grecii şi românii au foarte multe în comun, dar va avea multe de învăţat în cele două luni. Cei doi, împreună cu alţi 13 tineri, vor ţine sesiuni de pregătire teoretică, vorbind despre dezastre ecologice, surse de energie vie şi alternativă sau despre un mod de viaţă sănătos. „Abia aştept să înceapă activităţile! Sunt deja la a doua participare şi am fost încântat de implicarea AIESEC Craiova în ecologizarea oraşului“, a spus Andrei, elev al Liceului „Traian Demetrescu“.
„Learn to Change The Future“ îndeamnă oamenii să ia atitudine când vine vorba de probleme de mediu, scopul proiectului fiind un oraş mai curat şi sănătos.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

9 COMENTARII