17 C
Craiova
miercuri, 5 iunie, 2024
Știri de ultima orăEducatieConcurs naţional de biologie, la Craiova

Concurs naţional de biologie, la Craiova

În perioada 08-11 mai 2014 se va desfășura la Craiova, etapa națională a Concursului de Comunicări Științifice ale elevilor din învățământul liceal pe teme de Biologie, sub  coordonarea Ministerului Educației Naționale și a Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Dolj.

Potrivit unui comunicat al ISJ Dolj, Comisia  Centrală a  Concursului de Comunicări Științifice ale elevilor din învățământul liceal pe teme de Biologie este constituită din  reprezentantul Ministerului Educației Naționale, Inspector General al disciplinei Biologie din cadrul DGEÎTPV, prof. dr. Traian Șăitan, 7 cadre didactice ale Universității din Craiova, Facultatea de Agricultură și Horticultură și Inspector Școlar de Biologie – ISJ Dolj, prof. Atia Fodor.

Festivitatea de deschidere va avea loc joi 08 mai 2014  la Colegiul Național “Frații Buzești”  Craiova , gazda activităților susținute cu această ocazie, precum și a probelor de concurs din data de 09 mai 2014.

La acest concurs național vor participa elevi din 30 județe  şi municipiul București.

Proba de concurs constă în susținerea timp de 10 minute  de către  fiecare  elev reprezentant al județelor participante, a unei lucrări științifice,care aduce în prim plan rezultate cu aplicabilitate practică în domeniul biologiei. Prezentările lucrărilor  sunt însoțite de imagini video, audio, diapozitive,  demonstrații practice etc. Conform regulamentului concursului,nu se admit contestații.

Festivitatea de premiere  va avea loc sâmbătă 10 mai 2014,ora 11.30  la Colegiul Național “Frații Buzești”  Craiova .

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS