18.4 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRaidurile armatei israeliene în Fâşia Gaza continuă

Raidurile armatei israeliene în Fâşia Gaza continuă

Armata israeliană a făcut apel, azi, la locuitorii din mai multe localități din nordul Fâșiei Gaza să-și evacueze imediat locuințele, în așteptarea unor bombardamente de proporții în acest sector începând cu ora locală 12:00 (09:00GMT), potrivit AFP, informează agerpres.ro.

Aviația israeliană a împrăștiat fluturași deasupra nordului enclavei palestiniene, nu departe de frontiera cu Israelul, cerându-le civililor să-și părăsească locuințele până la prânz și să se refugieze în sud, a explicat armata într-un comunicat.”Acești fluturași avertizează locuitorii din Beit Lahiya să se îndepărteze, pentru siguranța lor, de activiștii Hamas și de locurile în care aceștia operează”, se menționează în comunicat.
Este pentru prima dată când armata israeliană dă un ultimatum populației din Gaza, de la începerea ostilităților, la 7 iulie.

„Armata israeliană are intenția să atace infrastructurile teroriste. Operațiunea va fi una limitată în timp. Cei care nu respectă instrucțiunile, își pun în pericol viețile lor și ale familiilor lor”, a avertizat armata.

Potrivit postului de radio militar, armata aerului „va trece la o nouă etapă, lansând atacuri fără precedent” care vor avea ca țintă rampele de lansare ale rachetelor cu rază lungă de acțiune care au vizat Israelul în aceste ultime zile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS