21.8 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRepublica Moldova: Victoria Nuland, în vizită la Chişinău

Republica Moldova: Victoria Nuland, în vizită la Chişinău

Victoria Nuland, asistentul secretarului de stat al Statelor Unite ale Americii (SUA) pentru Europa şi Eurasia, efectuează astăzi o vizită de lucru la Chişinău, informează Agerpres.ro. Diplomatul american este însoţit de adjunctul asistentului secretarului apărării, Evelyn Farkas, şi de directorul pentru politici din cadrul Comandamentului forţelor SUA din Europa, generalul-maior Randy Kee. Victoria Nuland a fost primită de preşedintele Nicolae Timofti, anterior ea purtând discuţii cu prim-ministrul Iurie Leancă şi cu şefa diplomaţiei moldovene, Natalia Gherman. Cu această ocazie, au fost abordate subiecte legate de dezvoltarea relaţiilor moldo-americane în contextul dialogului strategic, precum şi procesul de integrare europeană a Republicii Moldova, problema transnistreană şi evoluţiile din regiune.

La finalul vizitei sale la Chişinău, Victoria Nuland va susţine o conferinţă de presă comună cu şefa diplomaţiei moldovene, Natalia Gherman.

Evenimentul are loc la aproape o lună de la vizita premierului, Iurie Leancă, la Washington, unde a fost lansat dialogul strategic moldo-american, relatează agenţiile de presă de peste Prut.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS