30.6 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024

Scurte ştiri

45 de minute într-o cadă cu 87 de şerpi

Americanul Jackie Bibby a reuşit să intre în Cartea Recordurilor cu o performanţă mai puţin obişnuită. După cum informează Krone.at, americanul a petrecut 45 de minute într-o cadă în care se aflau 87 de şerpi veninoşi. Şerpii s-au târât pe sub braţele sale, printre picioare, însă nu l-au muşcat. „Secretul este să stai nemişcat. Mişcările bruşte îi sperie pe şerpi“, a povestit curajosul american. Biby nu este la prima experienţă de acest tip. Anul trecut, americanul a şocat opinia publică după ce a reuşit să ţină în gură zece şerpi veninoşi şi a petrecut o noapte într-un sac de dormit, alături de 20 de reptile.

Tonomat de ţigări care recunoaşte vârsta

Japonezii au pus la punct o nouă maşinărie hi-tech de distribuit ţigări, capabilă să distingă vârsta clientului pe baza trăsăturilor fizice. După cum informează Krone.at, futuristul tonomat cere prezentarea buletinului de identitate în cazul în care întâmpină dificultăţi la recunoaştere. Maşinăria a fost realizată de o firmă din Kyoto şi este dotată cu o cameră foto şi un soft care analizează faţa, în căutarea unor caracteristici în funcţie de care să stabilească vârsta. În urma unui test efectuat cu ajutorul a 500 de persoane, tonomatul, care costă 5.000 de euro, a identificat vârsta în 90 la sută dintre cazuri.

O bucată din scara de la Turnul Eiffel – scoasă la licitaţie

O bucată din scara de la celebrul Turn Eiffel va fi scoasă la licitaţie. După cum informează Ansa.it, evenimentul va avea loc pe 19 noiembrie, la Hotel Drouot din Paris. Fragmentul de scară are o înălţime de 4,5 metri, 1,70 metri în diametru şi o greutate de 700 kg. Scara are propria poveste. Pe 31 martie 1889, însuşi Gustave Eiffel a urcat pe aceste trepte pentru a ajunge în vârful turnului şi a arbora steagul francez. Obiectul a fost mai apoi împărţit în 24 de bucăţi şi în 1983 a fost vândut la licitaţie, pentru 280.000 de euro fiecare fragment.

Angelina Jolie – ruşinată de scenele nud

În ciuda faptului că este una dintre cele mai nonconformiste vedete de la Hollywood, Angelina Jolie are momente când se ruşinează de unele scene fierbinţi pe care le-a filmat. După cum informează Libero.it, aşa s-a întâmplat şi cu secvenţele din „Beowulf“. În ciuda faptului că avem de-a face cu un film animat, în care goliciunea trupului actriţei este doar simulată, Angelina se simte jenată. „M-am intimidat când am văzut filmul. Am fost foarte surprinsă să observ cât de mult m-am expus. Am sunat chiar şi acasă, ca să le spun că totul e doar o animaţie digitală şi că rezultatul depăşeşte aşteptările mele“, a mărturisit actriţa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS