17 C
Craiova
miercuri, 5 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjSprijin financiar pentru culturile de toamnă

Sprijin financiar pentru culturile de toamnă

GORJ. Statul român va acorda şi în acest an un sprijin financiar pentru agricultorii care vor înfiinţa culturi de toamnă. Prin Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Gorj vor fi distribuite bonuri valorice ţăranilor care vor înfiinţa culturi de toamnă. Valoarea acestora este diferenţiată în funcţie de tipul culturii: 500 de lei/ha pentru grâu, 400 de lei/ha pentru rapiţă şi 450 de lei/ha pentru alte culturi – secară, orz, orzoaică de toamnă, plante de nutreţ, legume.

Persoanele care vor să primească acest ajutor va trebui să îndeplinească anumite condiţii: trebuie să facă dovada asigurării culturilor înfiinţate şi a proprietăţii sau a dreptului de folosinţă asupra suprafeţei de teren pe care înfiinţează culturile de toamnă. De asemenea, trebuie să facă dovada utilizării de seminţe certificate şi de calitate, prin factura de cumpărare a acestora şi prin documentele de autorizare şi conformitate emise de furnizori.

Agricultorii care şi-au asigurat culturile şi folosesc seminţe certificate pot solicita sprijinul pentru înfiinţarea culturilor de toamnă până pe 15 octombrie, la sediul APIA Gorj. Bonurile valorice au valabilitate până pe 15 decembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS