18.4 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalJudecătoarea Georgeta Barbălată , 60.000 euro avere nejustificată

Judecătoarea Georgeta Barbălată , 60.000 euro avere nejustificată

Agenția Națională de Integritate a constatat că în perioada  ianuarie – aprilie 2007, Georgeta Barbălată, judecător în cadrul Înaltei Curți de Casație și Justiție, a realizat venituri salariale în cuantum de 31.664 lei, iar modificările patrimoniale intervenite în aceeași perioadă au fost în cuantum de 231.200 lei, rezultând o diferență nejustificată de 199.536 lei, informează agerpres.ro.

Pentru acest caz, ANI a dispus sesizarea Comisiei de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel București în vederea începerii acțiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite și veniturile realizate de către Georgeta Barbălată.
Ea a fost suspendată din funcție de către CSM după ce a fost trimisă în judecată de DNA, în dosarul privind furnizarea și exploatarea unor informații nedestinate publicității.
Pe 15 mai 2014, Georgeta Barbălată a fost condamnată de Înalta Curte de Casație și Justiție la patru ani închisoare cu executare, fiind acuzată de favorizarea infractorului și de divulgare a secretului care periclitează siguranța statului.

În același dosar, George Bălan, fost membru CSM, Marcel Sâmpetru, fost adjunct al procurorului general, și Mihai Vlad, fost șef al Serviciului de Informații și Protecție Internă (SIPI) Ilfov, au fost achitați.
Georgeta Barbălată a deținut funcția de judecător în cadrul Înaltei Curți de Casație și Justiție în perioada 8 iulie 2004 — 31 august 2012.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS