24.5 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjArme din Bulgaria, căutate la Cătunele

Arme din Bulgaria, căutate la Cătunele

Una dintre verificările şi percheziţiile derulate ieri de Direcţia Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din IGPR în şapte judeţe ale ţării a avut loc în comuna Cătunele, judeţul Gorj. Oamenii legii au efectuat 26 de percheziţii în Bucureşti şi în şapte judeţe, la persoane bănuite de deţinere ilegală de arme supuse autorizării.
De asemenea, poliţiştii au efectuat controale la 12 deţinători de arme pentru verificarea respectării regimului armelor şi muniţiilor. Percheziţiile şi verificările au avut loc la Constanţa, Caraş-Severin, Gorj, Ilfov, Mehedinţi, Prahova şi Teleorman, precum şi în Bucureşti. Au fost vizate locuinţele şi autovehiculele unor persoane bănuite de deţinere ilegală de arme neletale supuse autorizării, care ar fi fost achiziţionate din Bulgaria.
Din cercetările efectuate până în prezent de poliţiştii români şi bulgari au rezultat indicii că, în cursul ultimelor 12 luni, 116 persoane de cetăţenie română ar fi procurat şi introdus în ţară arme supuse autorizării, fabricate în Turcia şi comercializate de operatori economici din Bulgaria.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS