24.5 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalCondamnat pentru uciderea a doi tineri

Condamnat pentru uciderea a doi tineri

Un tânăr craiovean a fost condamnat definitiv la trei ani de puşcărie într-un dosar în care a fost judecat pentru uciderea a doi tineri şi rănirea altuia, în urma unui accident de circulaţie produs în ianuarie 2011, în comuna doljeană Gighera.
Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj au stabilit că Marius Pitică, de 26 de ani, din Craiova, care conducea un autoturism Seat Ibiza pe DN 55A, în comuna Gighera, satul Nedeia, a pierdut controlul direcţiei de mers, a acroşat un autobuz staţionat pe marginea drumului, după care a lovit gardul unei gospodării. În urma impactului extrem de puternic, Vasilică Băileşteanu, de 19 ani, şi Victor Botea, de 21 de ani, ambii din comuna doljeană Măceşu de Jos, pasageri pe bancheta din spate a autoturismului, au murit. De asemenea, atât şoferul, cât şi pasagerul de pe locul din dreapta-faţă, Viorel Sîrbu, de 24 de ani, tot din comuna Măceşu de Jos, au fost răniţi grav. În urma cercetărilor făcute de poliţiştii de la Rutieră s-a stabilit că accidentul s-a produs din cauza vitezei excesive cu care circula Pitică, dar şi că atât şoferul, cât şi pasagerii maşinii nu purtau centurile de siguranţă, care le-ar fi putut salva vieţile.
Judecătoria Segarcea l-a condamnat pe şofer la doi ani de închisoare, iar societatea de asigurări la care incupatul avea încheiată poliţa RCA, la plata unor despăgubiri în valoare totală de aproximativ 700.000 de lei către părţile civile din dosar.
Curtea de Apel Craiova a hotărât să-i majoreze pedeapsa inculpatului la trei ani de închisoare. În cursul zilei de sâmbătă, poliţiştii Secţiei 5 l-au prins şi încarcerat pe Mariu Pitică, care urmează să execute cei trei ani de puşcărie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS