24.5 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalExerciţii militare româno-americane lângă Craiova

Exerciţii militare româno-americane lângă Craiova

http:http://www.youtube.com/watch?v=TsySdGcBSog

Militarii Batalionului 20 Infanterie Dolj, cunoscuţi ca „Scorpionii Negri“, au efectuat, ieri, de la ora 10.00, în poligonul Balta Verde, împreună cu militarii Corpului de Infanterie Marină al Statelor Unite ale Americii, o serie de aplicaţii care fac parte din exerciţiul multinaţional „Black Sea Rotational Force 2013 (BSRF-13)“.
Soldaţii Corpului de Infanterie Marină sunt în Craiova de o săptămână, iar peste altă săptămână vor pleca în Bistrița pentru încă o serie de exerciţii. În tot acest timp, militarii americani s-au antrenat cot la cot cu colegii lor din cadrul Batalionului „Scorpionii Negri“. Reprezentanţii Brigăzii 2 Infanterie „Rovine“ Craiova au explicat că, prin exerciţiile făcute în comun, militarii se instruiesc într-un mediu apropiat cadrului operaţional din teatrul de operaţii din Afganistan şi fac proceduri comune prin folosirea limbii engleze. Un pluton de infanterie româno-american a înaintat pe un flanc către o poziţie în care se aflau trupele inamice, pe celălalt flanc fiind folosite trei transportoare blindate care executau foc de acoperire. Exerciţiul a fost făcut cu muniţie de manevră, iar ulterior a fost repetat cu muniţie de război.
La final, atât militarii români, cât şi cei americani au declarat că antrenamentele făcute împreună se desfăşoară în condiţii excelente, iar rezultatele sunt foarte bune. „Pregătirea face parte din exercițiul multinațional la care participă mai multe state – SUA, România, Armenia, Bulgaria şi Macedonia. La exerciţiul de astăzi (ieri – n.r.) au participat două structuri ale corpului de Infanterie Marină Americană, care se antrenează alături de batalionul nr. 20 Dolj, iar peste o săptămână vor pleca în Bistrița“, a declarat lt. col. Oliver Anghel, ofiţerul de relaţii publice al Brigăzii 2 Infanterie „Rovine“ Craiova.
De asemenea, militarii americani au precizat că exercițiul s-a derulat în condiții excelente, colaborarea cu militarii este foarte bună şi de încredere. „Am lucrat foarte bine cu aliații noștri. Pregătirea lor este foarte bună, asemănătoare cu a noastră și sunt încrezător în forțele lor“, a spus în încheiere căpitan Cody Vanderpool.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS