30.9 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalŞoferi băuţi şi maşini în copaci

Şoferi băuţi şi maşini în copaci

Mai mulţi şoferi din Dolj, care s-au urcat băuţi la volan în Lunea Rusaliilor, s-au ales cu dosare penale, iar doi tineri au fost răniţi după ce au condus în stare de ebrietate şi au intrat cu maşinile în garduri sau copaci

În judeţul Dolj, a doua zi de Rusalii, au fost înregistrate trei accidente rutiere produse de trei tineri de 21 de ani care s-au urcat băuţi la volan.
Potrivit poliţiştilor din cadrul IPJ Dolj, luni dimineaţă, în jurul orei 5.00, Ilie Smărăndache, de 21 de ani, din Craiova, în timp ce conducea un Opel Astra în localitatea Almăj, într-o curbă la dreapta a pierdut controlul direcţiei şi a intrat în zidul din beton al pasajului de cale ferată Almăj. În urma accidentului, şoferul a fost rănit uşor. Tânărul a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o alcoolemie de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat.
O jumătate de oră mai târziu, în comuna Ghidici, Florin Mihai, de 21 de ani, din comună, în timp ce conducea un Opel Zafira, din cauza vitezei excesive a pierdut controlul volanului şi a lovit un copac de pe marginea drumului. Şoferul a fost rănit grav în urma impactului dintre autoturism şi copac. Ulterior, poliţiştii au stabilit că s-a urcat băut la volan, etilotestul indicând în cazul lui o alcoolemie de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Tot luni, în jurul orei 20.00, Răzvan Vlaicu, de 21 de ani, din comuna Valea Stanciului, în timp ce conducea un BMW  în localitate, a pierdut controlul direcţiei şi a intrat în gardul de scândură al unei gospodării. În urma cercetărilor, poliţiştii au stabilit că tânărul nu are permis de conducere şi, în plus, a condus băut. Vlaicu a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o concentraţie de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat. Poliţiştii doljeni au mai precizat că toţi cei trei tineri sunt cercetaţi pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, iar Vlaicu şi pentru conducere fără permis.

Băuţi pe drumurile publice

Alţi cinci doljeni sunt cercetaţi penal pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice, toţi fiind depistaţi de poliţişti luni, conducând băuţi.
Primul şofer care s-a urcat băut la volan, Bebe Beşliu, de 53 de ani, din comuna Şimnicu de Sus, a fost oprit în trafic de poliţiştii de la Rutieră în jurul orei 22.00, în timp ce conducea un Peugeot pe strada Constantin Floreşteanu din comună. Bărbatul a fost pus să sufle în etilotest şi s-a constatat că are o alcoolemie de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Tot luni seară, în jurul orei 22.30, în comuna Brădeşti, poliţiştii au oprit în trafic un VW Golf condus de Liviu Paciurea, de 26 de ani, din localitate. Tânărul şofer a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o alcoolemie de 0,45mg/l alcool pur în aerul expirat.
În aceeaşi seară, tot în jurul orei 22.30, în comuna Poiana Mare, pe DN 55A, poliţiştii l-au depistat în trafic pe Emil Balea, de 44 de ani, din comuna Ciupercenii Noi, în timp ce conducea o Dacia 1310 având o concentraţie de 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Cel care a stabilit „recordul“ la alcoolemie în Lunea Rusaliilor a fost Dorel Gheorghe, de 25 de ani, din comuna Amărăştii de Jos. Acesta a fost depistat conducând un Seat în localitate, în jurul orei 1.30, deşi nu avea permis de conducere şi etilotestul a indicat în cazul său o alcoolemie de 1,10 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Ultimul şofer băut a fost depistat de poliţiştii doljeni ieri-dimineaţă, în jurul orei 2.00, în comuna Brădeşti. Este vorba de Iulian Ghiocel, de 38 de ani, din localitate, care conducea un Nissan, deşi era băut. În cazul său, aparatul etilotest a indicat o alcoolemie de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat. Reprezentanţii IPJ Dolj au comunicat că pe numele şoferilor au fost întocmite dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS