18.4 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalMoarte învăluită în mister

Moarte învăluită în mister

O mehedințeancă de 31 de ani și-a pierdut viața în condiții suspecte. Familia femeii crede că aceasta s-a aruncat în faţa trenului pentru că a fost acuzată pe nedrept că a furat bijuterii din casa unde făcea curăţenie şi i-a fost teamă de repercusiuni.

Marioara Drăghia, de 31 de ani, din comuna Şimian, era angajată la o societate din Drobeta Turnu Severin, dar ca să mai aducă bani în casă, făcea și menajul în locuința unei familii înstărite din oraş. Vineri, femeia a primit un telefon de la poliţie, prin care a fost înştiinţată că trebuie să fie audiată pentru că este suspectă că a furat bijuterii în valoare de 8.000 de lei din casa unde făcea curăţenie, după ce proprietarii locuinţei au depus o plângere în acest sens. Femeia a mers la poliţie şi de atunci nimeni nu a mai ştiut nimic de ea până când a fost găsită fără suflare, lovită de tren.
Marioara Drăghia a lăsat în urma sa trei fetiţe minore, de 5, 8 şi 11 ani. Ultima persoană cu care femeia a luat legătura a fost sora ei, căreia i-a trimis vineri noapte un mesaj, în care i-a scris că se află la poliţie, unde trebuie să dea cu subsemnatul pentru un furt pe care nu l-a comis.
„Ea nu ne-a spus că are probleme sau că trebuie să meargă la poliţie. Probabil că nu a vrut să ne sperie. I-a trimis surorii ei un mesaj şi i-a spus că e la poliţie la Severin şi nu poate vorbi, că trebuie să dea declaraţii. De atunci nu am mai ştiut nimic de ea până când a doua zi dimineaţă ginerele meu a mers la poliţie să întrebe de ea şi i s-a spus că este la morgă. Fusese lovită de tren chiar aici, în faţa casei, şi noi nu am ştiut nimic. Nici acum nu ştim ce s-a întâmplat, cine a găsit-o moartă şi cine a sunat la poliţie“, a spus mama victimei.
Rudele spun că Marioara nu a avut niciodată probleme cu poliţia şi muncea toată ziua ca să le asigure fetiţelor ei un trai decent.
„Am plecat împreună cu fratele meu la poliţie şi acolo ne-au spus că a avut loc un accident. O fată blondă a fost lovită de tren şi este la morgă. Ne-au spus că îi reţinuseră buletinul pentru că aveau o plângere pe numele ei despre un furt. În rest, nu ne-au spus nimic. Nu ştim ce s-a întâmplat şi cine este responsabil“, a spus cumnatul femeii.
Se pare că vineri seară victima a ajuns acasă cu un taxi, şi-a lăsat geanta şi lucrurile, apoi s-a întors lângă calea ferată care trece chiar prin zona unde aceasta locuia şi s-a aruncat în faţa primului tren.
„Eu cred că i-a fost teamă de poliţie, i-a fost teamă să îmi spună mie şi s-a aruncat în faţa trenului, altfel nu îmi explic de ce a venit totuşi acasă şi s-a întors apoi la calea ferată şi s-a aruncat în faţa trenului. Nu ştiu ce să cred, dar poliţia trebuia să mă caute şi să îmi spună ce s-a întâmplat“, a spus soţul Marioarei Drăghici.

Cercetată penal pentru comiterea infracţiunii de furt

Reprezentanții IPJ Mehedinţi spun că Marioara Drăghici era cercetată penal pentru comiterea infracţiunii de furt, după ce s-a stabilit că a sustras bani și bijuterii din aur din casa unde făcea curăţenie.
„Un cetăţean din Drobeta Turnu Severin a depus la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Mehedinţi o plângere, în care ne-a sesizat că în perioada noiembrie 2011- martie 2012 i-au fost sustrase în mai multe rânduri sume de bani şi bijuterii din casă, bănuind-o pe femeia care îi făcea curăţenie. În urma cercetărilor s-a stabilit că sesizarea păgubitului se confirmă, am chemat-o pe femeie la audieri, iar în aceeaşi seară a recurs la un gest extrem, aruncându-se în faţa trenului, în comuna Şimian“, a declarat Ovidiu Nicoardă, subcomisar la IPJ Mehedinţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS