21.8 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalA găsit osemintele unchiului aruncate pe câmp

A găsit osemintele unchiului aruncate pe câmp


Un bărbat din Mehedinţi a avut parte de o surpriză macabră, pe care, probabil, nu o va uita prea curând. Întors din Germania, bărbatul a vrut să meargă la mormântul unchiului său ca să îi pună o lumânare. Ajuns la crucea rudei care era înmormântată în cimitirul din satul Aurora, nepotul a fost la un pas să intre în stare de şoc. Rămăşiţele lui Dan Fănică, mort în urmă cu cinci ani, erau împrăştiat epe caldarâm, iar în groapă fusese înmormântată o altă persoană. Îngrozit, bărbatul a mers la preotul din sat, dar a anunţat şi poliţia.
„Am venit de curând din Germania şi m-am gândit să merg la mormânt la unchiul meu să îi pun o lumânare pentru că am fost foarte apropiat de el. Am ajuns la cimitir şi când m-am apropiat de locul unde el era înmormântat nu am mai văzut crucea. De fapt, era jos pe pământ şi în locul ei era una din lemn pe care scria numele unei femei. Deci unchiul meu a fost scos din groapă ca să bage pe altcineva, iar oasele lui au fost lăsate pe câmp, la voia întâmplării. Nu voi lăsa lucrurile aşa!“, a spus nepotul celui mort.
Nimeni nu ştie exact cum de s-a ajuns la aşa ceva, însă cel mai probabil groparii care au fost angajaţi să sape o groapă au greşit locul. Dar faptul că au scos rămăşiţele unui mort de cinci ani, fără acordul familiei şi al poliţiei, este un lucru grav.
„Am mers să întreb oamenii de prin zonă ce s-a întâmplat şi câteva femei mi-au spus că nişte gropari au fost plătiţi să sape o groapă pentru o femeie din sat care a murit şi ei au decis să sape acolo, dar că preotul le-ar fi spus să adune oasele unchiului meu şi să le pună înapoi în groapă, dar nici aşa nu mi se pare normal. Cu acordul cui l-au scos ei pe unchiul meu din mormânt? Eu ştiu că dacă dezgropi un cadavru înainte de şapte ani fără motiv este o infracţiune, este profanare!“, a mai spus indignat bărbatul.
Preotul recunoaşte că ştia despre situaţie şi că le-a spus groparilor să adune oasele, însă nu ştie ce s-a întâmplat mai departe. Acum, în groapa respectivă este înmormântată o femeie.
„Ce s-a întâmplat de fapt a fost o confuzie despre care şi eu am aflat târziu. Eu le-am spus celor care au săpat groapa să pună osemintele înapoi, dar mai departe nu ştiu ce s-a întâmplat“, a spus preotul din comuna Cujmir.
Poliţia a fost anunţată de nepotul celui mort şi a fost deschisă o anchetă, în urma căreia cei responsabili vor fi traşi la răspundere.
„Deocamdată, facem cercetările care se impun la faţa locului, urmând să fie declanşată o anchetă care va duce la definitivarea cauzei şi la propunerea soluţiei legale. Nu ştim exact cum s-a ajuns la această situaţie“, a spus poliţistul de caz.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS